ТРОУГЛИЋИ ОД ЛИСНАТОГ ТЕСТА СА НУТЕЛОМ: Споља хрскави, а изнутра испуњени финим филом
Идеалан избор за ужину, доручак или вечеру, а праве се врло једноставно.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 велико јаје
- 1 кашика воде
- 1 лист замрзнутог лиснатог теста, одмрзнут
- 3 кашике нутеле
- 1 до 2 кашичице рендане корице поморанџе
За глазуру:
- 80 г шећера у праху
- 1/2 кашичице сока од поморанџе
- 1/8 кашичице рендане корице поморанџе
- додатна нутела, по жељи
Припрема:
За лиснато тесто са нутелом загрејте рерну на 200°. У малој чинији умутите јаје са водом. Расклопите лиснато тесто и исеците на 9 квадрата. Ставите 1 кашичицу нутеле у средину сваког, па поспите корицом поморанџе. Премажите ивице теста мешавином јајета. Преклопите 1 угао преко пуњења да бисте формирали троугао, и прстима притисните ивице како бисте их затворили.
Пребаците у неподмазан плех. Пеците док тесто не поприми златносмеђу боју, 17-20 минута. Након тога оставите да се мало охлади. У малој чинији помешајте шећер у праху, сок од поморанџе и корицу од поморанџе, па прелијте троуглиће. Ако желите, загрејте додатну нутелу и покапајте по врху.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

УКОЛИКО НИСТЕ, ВРЕМЕ ЈЕ ДА ИСПРОБАТЕ ОВУ ПОСЛАСТИЦУ: Рецепт за ролнице са рогачом
27. 09. 2024. у 12:00

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"КОМПЛИТЛИ ФРИ ОФ ЧАРЏ": Да ли сте чули како Путин прича енглески? (ВИДЕО)
РУСКИ председник Владимир Путин имао је у фебруару телефонски разговор с америчким председником Доналдом Трампом о окончању рата у Украјини, а иако тада није саопштено којим су језиком причала двојица државника вероватно се свако користио својим матерњим и ослонио на преводиоце.
17. 04. 2025. у 15:25
Коментари (0)