САВРШЕН ТОПЛИ И МИРИСНИ ДОРУЧАК: Пужићи са сиром и шунком, сласно пециво које одмах нестаје са тањира

Новости онлине

10. 10. 2024. у 07:00

Пужићи са сиром и шунком идеални су за доручак или вечеру.

САВРШЕН ТОПЛИ И МИРИСНИ ДОРУЧАК: Пужићи са сиром и шунком, сласно пециво које одмах нестаје са тањира

Foto: Shutterstock

Састојци:

За тесто:

  • млеко 150 мл
  • вода 150 мл
  • свежи квасац 42 г
  • уље 5 кашика
  • шећер 1 кашика
  • јаја 2
  • со 1 кашичица
  • брашно 600 г
  • маргарин 200 г

За надев:

  • сир 200 г
  • шунка 200 г
  • јаје 1 

Припрема:

У загрејано млеко и воду измрвити квасац. Додати јаја, уље, со и брашно и замесити тесто. Прекрити и оставити да надође око 30 минута. Премесити тесто и поделити у 5 лоптица. Лоптице развући и премазати са маргарином собне температуре. Ређајући једну на другу. Када сте завршили премазивања развуците тесто и нафилујте са надевом од сира и шунке и увијте тесто у ролну. Оштрим ножем сеците тесто ширине око 1,5 цм и ређајте у плех обложен пек-папиром. Прекријте крпом и оставите неких 20 минута да надођу. Пеците у загрејаној рерни на 200 степени око 20 минута.

(super recepti/žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ХАГ ДОНЕО НОВУ ОДЛУКУ О ШЕШЕЉУ: Незвани гост долази у Србију?