СЛАТКА ГИБАНИЦА СА ОРАСИМА: Идеалан спој хрскавог и сочног који се лако прави
Оваква гибаница се лако припрема, а још лепша постаје када се уједине мириси свежег теста, печених ораха и топле шоље чаја. Уз сваки залогај, уживаћете у контрасту текстура – споља хрскава, а изнутра невероватно сочна и мекана.

foto: Printscreen Youtube/Kuhinja Valentina Mašković
Састојци:
- 250г танких кора за питу
- 250г крупније млевених ораха
- 250г шећера (може и мање)
- 2дл јогурта
- 1дл уља
- 1 кесица прашка за пециво
- 1 кесица ванилин шећера
- 4 већа јајета (+1 за премазивање по потреби)
Припрема:
У посуду за мешање ставити шећер, јаја, јогурт, прашак за пециво и ванилин шећер. Све добро промешати да се шећер истопи.
Након тога додати орахе и уље, па све добро промешати. Округлу ватросталну посуду мало науљити па обложити зидове и дно са три коре тако да се направи гнездо. Узимати једну по једну кору и добро их натопити добијеним филом па ређати у посуду. Последње две коре ставити преко свега па вишак кора од „гнезда“ пребацити на унутра и све премазати са мало фила, или ако вам није остало фила умутити једно јаје, па премазати. Пећи у рерни загрејаној на 180°Ц око 40мин. Последњих 10 минута по потреби прекрити гужвару алу фолијом да не би загорела по површини.
Након печења оставити је да се мало охлади и сервирати топлу или хладну. Пријатно!
(still)
Препоручујемо

ПИТА СА ПИРЕ КРОМПИРОМ, ШУНКОМ И СИРОМ: Морате је пробати, фантастичног је укуса
11. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ПИТА КРОМПИРУША БЕЗ КОРА: Уживајте у традиционалном рецепту који се спрема у само неколико корака (ВИДЕО)
01. 01. 2025. у 09:00Новости онлине

ПОСНА ПИТА СА ПЕЧУРКАМА: Брзо се припрема и гарантује савршен укус
18. 12. 2024. у 07:00

ШОК ОТКРИЋЕ, ЕВО КО ВОДИ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ! Вучићевић разоткрио блокадерско-криминалну хоботницу, у све умешан ректор Ђокић!
ГЛАВНИ уредник Информер ТВ Драган Ј. Вучићевић открио је шокантне податке о медијско-политичкој, блокадерској криминалној хоботници која се крије иза покушаја изазивања грађанског рата у Србији.
20. 07. 2025. у 15:05

ШОК ПРИЗОР НА ЕВЗОНИЈУ: Човек стигао на границу у ово време, нема живе душе! Ево када да кренете пут Грчке
ЛЕТЊИ одмор за многе грађане Србије и региона започиње у бескрајном реду на граничном прелазу Евзони, на улазу из Северне Македоније у Грчку.
20. 07. 2025. у 11:15

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)