ОВАЈ РЕЦЕПТ ЗА ПИТУ ЈЕ НАЈБРЖИ И НАЈБОЉИ: Сочна је као душа, а један састојак јој даје незабораван шмек
ИАКО постоје бројне врсте пита, овај рецепт је савршен за оне који желе да припреме сочну, ароматичну питу без превише муке.
Пита је једно од оних јела која увек подсећају на дом и сигурност, на мирис свеже печених деликатеса који се шири из кухиње. Сочна је као душа, а један посебан састојак чини је неодољивом и даје јој шмек који ћете обожавати.
Састојци:
500 г киселе павлаке (тајни састојак!)
1 паковање готових кора за питу
4 јајета
200 мл млека
100 г маслаца (топљеног)
Со по укусу
Бибер по укусу
Припрема:
Припрема фила: У великој чинији, умутите јаја са киселом павлаком, млеком, со и бибером. Овај фил је кључ за сочност пите, јер киселе павлаке не само да дају богатство укуса, већ и чине да пита буде невероватно сочна. Додајте отопљени маслац и све добро сједините.
Припрема кора: Узмите једну кору и ставите је у плех који сте претходно премазали мало маслаца. Преко прве коре нанесите део фила. Поновите поступак са још неколико кора, све док не искористите све коре и фил. Пазите да завршите са корама, без фила на врху.
Печење: Питу ставите у претходно загрејану рерну на 200 степени и пеците је око 30-40 минута, док не добије златно смеђу боју. Током печења, киселе павлаке у комбинацији са јајима и млеком створиће мекан, сочан фил који је пун укуса.
Послуживање: Када је пита готова, извадите је из рерне и оставите да се мало охлади пре него што је исечете. Можете је послужити уз јогурт или омиљени сос.
Зашто је овај рецепт посебан?
Тајни састојак који даје посебан шмек овој пити је кисела павлака. Она чини да пита буде изузетно сочна и кремаста, а истовремено доноси благ, али богат укус који се савршено слаже са квасним корама. Киселе павлаке не само да побољшавају текстуру, већ и подижу укус на потпуно нови ниво. Можете додати и неки зачин по жељи, али овај основни рецепт сам по себи је савршен.
Овај рецепт је идеалан за све који немају пуно времена, али желе да уживају у савршеној пити која је готова за мање од сат времена. Сочна је, богата, и једноставна за припрему – прави избор за сваки дан!
(Ало)
БОНУС ВИДЕО - АНКЕТА: Коија је најчешћа лаж? Зашто лажемо?
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТРОУГЛАСТЕ ПИТИЦЕ СА МЕСОМ И КРОМПИРОМ: Идеалне за доручак и вечеру
04. 02. 2025. у 07:00
ПИТА СА МЕСОМ БЕЗ КОРА: Најбрже решење за доручак, ужину или вечеру (ВИДЕО)
27. 01. 2025. у 07:00Новости онлине
ПУТИН ПОТПИСАО: Русија покреће своју "Евровизију" у Москви
РУСКИ председник Владимир Путин потписао је указ којим се оснива ново међународно музичко такмичење под називом "Интервизија", које ће ове године бити одржано у Москви, објавио је Интерфакс.
04. 02. 2025. у 11:49
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
(УЗНЕМИРУЈУЋ СНИМАК) Дечак (15) хтео да опљачка пензионера (70) - овај га убио пиштољем, па докрајчио још једним метком
ДОК је покушавао да отвори врата аутомобила, старац је извадио револвер и упуцао младића из близине, а потом га је "оверио".
03. 02. 2025. у 16:43
Коментари (0)