ПО ОВОМ РЕЦЕПТУ ЛАКО ИСПАДА СВАКОЈ ДОМАЋИЦИ: Ево како да направите домаће лиснато тесто
Домаће лиснато тесто се прави брзински, само је потребно да одстоји у фрижидеру или замрзивачу.

Фото Shutterstock
Састојци:
200 г путера собне температуре
1 јаје
1/3 кашичице соли
450 г брашна
Рецепт за домаће лиснато тесто:
Ово лиснато тесто почните да правите тако што ћете у кефир да сипате јаје и со. Промешајте жичаном мутилицом. Након тога додајте брашно. Месите руком, а затим га разваљајте на радној површини. Ставите коцке путера по средини теста и преклопите га са све четири стране. Затим га опет разваљајте оклагијом, и поново ставите коцке путера у средину, преклопите и опет разваљајте.
Поновите још једном све са путером и ваљањем. Наставите да ваљате оклагијом, додајте по потреби брашна. Преклопите тесто са све четири стране и ставите у фрижидер.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЛЕПИЊЕ ПО РУСКОМ РЕЦЕПТУ: Уз кромпир и сир добијате савршенство
09. 02. 2025. у 09:00

СОЧНО КРЕМАСТО УЖИВАЊЕ: Розен торта са маком и белом чоколадом
08. 02. 2025. у 10:00

"РЕЦИТЕ МИ..." Трамп се нагнуо ка Порошенку, па му поставио питање које га је оставило у чуду
АМЕРИЧКИ лидер Доналд Трамп је током свог првог председничког мандата питао бившег украјинског лидера Петра Порошенка о томе да ли је Крим Русија.
13. 04. 2025. у 15:45

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ПРАВАЦ БЕОГРАД: Хрватски певач после хапшења стигао у Србију - Миле Кекин дошао дан после скандала
МИЛЕ Кекин је ухапшен у петак ујутру, а после испитивања у УСКОК-у пуштен је на слободу, након што је изнео своју одбрану.
12. 04. 2025. у 20:23
Коментари (0)