ПО ОВОМ РЕЦЕПТУ ЛАКО ИСПАДА СВАКОЈ ДОМАЋИЦИ: Ево како да направите домаће лиснато тесто

Новости онлине

10. 02. 2025. у 07:00

Домаће лиснато тесто се прави брзински, само је потребно да одстоји у фрижидеру или замрзивачу.

ПО ОВОМ РЕЦЕПТУ ЛАКО ИСПАДА СВАКОЈ ДОМАЋИЦИ: Ево како да направите домаће лиснато тесто

Фото Shutterstock

Састојци:

200 г путера собне температуре

250 мл кефира
1 јаје
1/3 кашичице соли
450 г брашна

Рецепт за домаће лиснато тесто:

Ово лиснато тесто почните да правите тако што ћете у кефир да сипате јаје и со. Промешајте жичаном мутилицом. Након тога додајте брашно. Месите руком, а затим га разваљајте на радној површини. Ставите коцке путера по средини теста и преклопите га са све четири стране. Затим га опет разваљајте оклагијом, и поново ставите коцке путера у средину, преклопите и опет разваљајте.

Поновите још једном све са путером и ваљањем. Наставите да ваљате оклагијом, додајте по потреби брашна. Преклопите тесто са све четири стране и ставите у фрижидер.

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал

ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан рекао је данас да је у САД "настао велики скандал" након што је амерички председник Доналд Трамп одлучио да открије колико су новца и коме америчке агенције исплатиле последњих година, а да је то "показало да је либерална глобална елита користила амерички буџет да би финансирала своју финансијску и идеолошку агенду широм света".

10. 02. 2025. у 19:39

ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ

ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ

ЛУКА Дончић један је од најбољих кошаркаша планете. Момак који из дана у дан фасцинира љубитеље кошарке је Србин по оцу, и не крије колико је привржен нашој земљи, а тренутно је у центру пажње због преласка у Лејкерсе.

10. 02. 2025. у 12:44

Коментари (0)

СИГУРНА ШТЕДЊА У АИК БАНЦИ: Сигурно, брзо и једноставно орочење и пренос девизне штедње