ЈЕДНОСТАВНО И УКУСНО: Пирошке од кромпира

Јована Васић

01. 03. 2025. у 14:00

Једноставне, брзе и неодољиво укусне пирошке, постаће део вашег недељног менија.

ЈЕДНОСТАВНО И УКУСНО: Пирошке од кромпира

Foto: Profimedia

Састојци:

  • Кромпир 500 г
  • Јаје 1
  • Брашно 200 г
  • Со по укусу
  • Уље за пржење

Припрема:

Кромпир ољуштите, исеците на коцке и скувајте у сланој води док не постане мекан (око 20 минута). Процедите кромпир и изгњечите га у пире док је још топао. Оставите да се мало охлади. У охлађени пире додајте јаје и со, па постепено додајте брашно и месите док не добијете глатко тесто које се не лепи за руке. На побрашњеној површини развуците тесто на дебљину од око 1 цм. Исеците тесто на правоугаонике или квадрате.

У тигању загрејте уље на средњој ватри. Пржите пирошке са обе стране док не постану златно смеђе и хрскаве (око 2-3 минута са сваке стране). Вадите пирошке на папирне убрусе да се оцеди вишак уља. Пирошке можете послужити топле, саме или уз неки умак по жељи, као што је павлака, јогурт или кечап.

(superrecepti)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПОГИНУО РАМОС: Шпански фудбал тугује због трагичне саобраћајне несреће