ПИТА СА СИРОМ: Уживање у сваком залогају

Новости онлине

26. 04. 2025. у 07:00

Сирница је многима омиљена, прави се брзо и идеална је и за доручак и за вечеру.

ПИТА СА СИРОМ: Уживање у сваком залогају

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • Коре за питу 500 г
  • Свежи сир 500 г
  • Јаја 3 комада
  • Јогурт 200 мл
  • Уље 100 мл
  • Прашак за пециво 1
  • Со по укусу
  • Минерална вода 100 мл

Припрема:

У великој посуди помешајте сир, јаја, јогурт, уље, прашак за пециво и со. Све добро измешајте док не добијете уједначену смесу. На радну површину ставите једну кору за питу и премажите је припремљеном смесом. Преко ње ставите другу кору и поново премажите смесом. Поновите поступак док не потрошите све коре и смесу. Ако желите, можете коре слагати у слојевима у плех, а не у ролате. Када сте сложили све коре и фил, прелијте питу са 100 мл минералне воде. Ово ће пити дати додатну сочност. Пеците у претходно загрејаној пећници на 180°Ц око 30-40 минута, или док пита не добије златно-смеђу боју. Када је пита печена, оставите је да се мало охлади, а затим је нарежите на комаде и послужите. Уживајте у својој најсочнијој пити са сиром!

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ТО ЈЕ МОЈ РАЈ: Неда Украден одлучила где ће провести своје последње дане