ЗАПЕЧЕНЕ МАКАРОНЕ СА СУВИМ ВРАТОМ - ПРЕУКУСНА ВЕЧЕРА: Праве се брзо - смажу се лако
ЗАПЕЧЕНЕ макароне са сувим вратом се топе у устима!

Foto: Jutjub/Printskrin/Marina's kitchen
Све састојке већ сигурно имате код куће за овај брзи ручак или вечеру, у ком ће се, реално, обрадовати и млади и стари.
Мало урадите ви, мало рерна.
Састојци:
- 400 г макарона
- 100 г маслаца
- 4 јајета
- 2 дл павлаке за кување
- главица црног лука
- 200 г сувог врата
- 5 кашика уља
- биозачин
- со, бибер
Припрема:
1. Макароне скувајте према упутству и процедите. Лук исеците на колутове, а суви врат на коцкице.
2. Беланца одвојте од жуманаца и умутите их у чврст снег.
3. Жуманца и маслац одвојено умутите да буду пенасти. У то додајте скуване макароне, исецкан суви врат, уситњен лук и павлаку за кување, зачините по укусу и промешајте. На крају варјачом умешајте снег од беланаца.
4. Сипајте у подмазану ватросталну чинију, поравнајте кашиком и пеците на 200 степени око 40 минута док јело не порумени.
5. Напомена: Као замену за суви врат можете да користите сланину или шунку.
(Стил)
Препоручујемо

ХАРМОНИКА КРОМПИР: Најлепша и најукуснија вечера од састојака које већ имате код куће
01. 09. 2023. у 19:55

НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви
ТИНЕЈЏЕРКА је, како каже њен близак пријатељ, била девојка пуна живота, имала је много планова за будућност, а тек је имала 19 година, и цео живот је био пред њом, а сада је читава њена породица завијена у црно.
30. 05. 2025. у 14:42

"ОЛ СТАР" СЕ МЕЊА ИЗ КОРЕНА, Никола Јокић ће добити прилику да заблиста као никада! (ВИДЕО)
НБА лига је донела одлуку да из корена промени формат "ол-стар" меча, потврдио је комесар лиге Адам Силвер.
04. 06. 2025. у 21:50

УЧЕНИЦИ БИЛИ ЗАБЕЗЕКНУТИ: Шта је наставница обукла - одмах је сликали, фотке су обишле свет
НАСТАВНИЦА Вероника Дукју потрудила се да визуелизује своју лекцију из анатомије. Њен потез одушевио је хиљаде корисника друштвених мрежа, на којима су се прошириле фотографије са њеног часа.
04. 06. 2025. у 10:42
Коментари (0)