ПО ОРИГИНАЛНОМ РЕЦЕПТУ СА ХИЛАНДАРА: Посна жито мусака, сочна и феноменална
ДРЖАЋЕ вас дуго ситим.

Фото Shutterstock
Састојци:
* 200 гр жита
* 200 гр ораха
* 1 кафена кашичица белог лука у праху
* 200 гр сувих шљива
* 800 гр кромпира
* 100 мл парадајз сока
* 200 мл воде
* 1 кашика сувог биљног зачина
* 1 кашика рузмарина
* со
Припрема:
Живо оперите и прокувајте сат времена. Онда га ставите у једну посуду.
Орахе самељите у блендеру па додајте житу и измешајте. Додајте бели лук у праху и со, па све промешајте.
Мало прокувајте суве шљиве па их ситно исецкајте. Кромпир исеците на колутове.
У плех обложен папиром за печење ређајте ред кромпира па преко суве шљиве, па орахе и жито. Понављајте поступак док не утрошите сав материјал. Завршите са редом кромпира.
Направите прелив од парадајз сока, воде и сувог зачина, па прелијте преко мусаке. Пеците покривено 30 минута и откривено 20-30 минута.
Пријатно!
БОНУС ВИДЕО - ДР Новости: Када треба почети са анти-аге рутином
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

"ЕУФОРИЈА" СА МАКОМ И БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Рецепт за неодољиви колач који одузима дах
01. 03. 2024. у 15:00

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)