МОНТЕ КРИСТО СЕНДВИЧ: Хрскави, сочни и сласни нестаће са стола одмах
Сендвич је сендвич, сигурно мислите. А ако тако мислите - нисте пробали сендвич Монте Кристо!
Састојци:
- 6 већих кришки тост хлеба
- 4 шнита шунке или пршуте
- 12 кашика изрендане гауде
- 6 кашичица мајонеза
За поховање:
- 2 јајета
- 5 кашичица млека
- прстохват соли
- 2 кашике путера
Припрема сендвича
Изрендајте ситно гауда сир. Одсеците корицу са 3 кришке тост хлеба, тако ће се сендвич боље сјединити с јајима, и сваку кришку премажите са по 1 кашичицом мајонеза. Преко мајонеза распоредите по 2 кашике изренданог сира. На две кришке преко сира ставити по 1 шнит шунке, а трећу кришку хлеба оставити по страни. Једну кришку хлеба са шунком пребаците преко друге кришке, тако да шунка остане на горњој страни. Преко шунке притисните руком, или неком кухињском дашчицом да би се слојеви стањили и боље прионули између себе. Затим, обе приљубљене кришке хлеба саставите с трећом кришком коју смо оставили по страни. Поново све три кришке лагано притисните дланом или дашчицом. Поступак поновите са другим сендвичем.
Поховање сендвича
Умутите виљушком јаја, млеко и прстохват соли, у плиткој чинији. Укључите ринглу да се греје на умереној ватри. Ставите путер у тигању да се отопи и умерено загреје. Можете да пржите сваки сендвич посебно са по 1 кашиком путера, или у већем тигању да пржите оба сендвича заједно. Сендвич умочите у умућена јаја с млеком и окрећите га тако да свака страница буде обложена јајима. Немојте да натапате предуго да се сендвич не би расквасио. Сендвич ставите у тигањ са загрејаним путером и пржите по неколико минута са сваке стране. У току пржења окретаћите сендвич га да би се равномерно испржио. Немојте да пржите на високој температури, да нам сендвич не би прегорео. Извадите и ставите сендвич на упијајућу хартију. Затим га пресеците по дијагонали.
Пријатно!
БОНУС ВИДЕО - ДР Новости: Када треба почети са анти-аге рутином
(трпеза)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НЕОДОЉИВО САВРШЕНСТВО УКУСА: Гибаница с пршутом, сланином и качкаваљем
10. 03. 2024. у 07:00
КОСОВСКА ПОГАЧА: Стари косовски рецепт који се преноси са колена на колено
02. 03. 2024. у 07:00
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)