КАКО СЕ ПРАВИ СЛАТКО ОД ЈАГОДА: Уз један трик састојак, припрема је дупло бржа
НЕКАДА нисте могли да уђете у домаћинску кућу, а да вас поред кафе не сачека слатко од неке врсте воћа.
Foto: Shutterstock
Ми вам предлажемо да искористите јагоде које већ имају да се купе и да направите домаће слатко од мирисних и свежих плодова.
Доносимо вам мало другачији рецепт од оног на који сте навикли.
У шерпу додајте и скроб који ће га брже згуснути, па ће припрема краће трајати.
Састојци:
- 1 кг јагода
- 1/2 лимуна
- 1/2 шоље шећера
- 2 кашике кукурузног скроба
- 2 кашике хладне воде
- прстохват соли
Припрема:
(Stvarukusa/mondo)
Препоручујемо
ПУЊЕНО СЛАТКО ШАРЕНО ПЕЦИВО: Укусна посластица коју обожавају и деца и одрасли
06. 03. 2024. у 16:19
СЛАТКО ОД ДУЊА СА СЕЦКАНИМ ОРАСИМА: Кућом ће се проширити мирис детињства
11. 10. 2023. у 08:31
КОЛАЧ ОД ШЕРБЕТА: Заборављен старински колач који буди сва чула
05. 04. 2024. у 10:44
ВЕЛИКО УПОЗОРЕЊЕ ВУЧИЋА: За годину и по дана суочићемо се са великим ратом, нико више не жели да слуша другу страну
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас, на форуму "ГЛОБСЕЦ БЕЛТАЛКС: Београдски економски разговори", да више нема рационалности у међународној политици и да се ускоро спрема велики сукоб.
09. 12. 2025. у 20:57
НОВО РЕШЕЊЕ ЗА УКРАЈИНУ: Европа прави план у случају да се САД повуку из конфликта
ЕВРОПСКЕ дипломате припремају сценарио подршке Украјини у случају повлачења САД из конфликта, преноси Блумберг, позивајући се на изворе.
07. 12. 2025. у 13:19
Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића
ДЕТИЊСТВО глумца Јова Максића обликовало се у малој сеоској средини подно Динаре, у селу Плавно код Книна, где је породица живела због очевог свештеничког службовања. Рани период живота описује као време потпуне слободе и радости, када је готово читаво село било простор за игру и маштарије. У таквој атмосфери формирала се његова емотивна структура — везаност за заједницу, топлина породичних односа и захвалност за једноставне ствари.
07. 12. 2025. у 11:41
Коментари (0)