КАКО ДА ПЕЦИВО БУДЕ СВЕЖЕ И СУТРАДАН: Тајна је у три састојка
Мешање теста није баш најлакши посао, али није ни претерано захтеван.

Фото: Приватна архива
Ако испратите рецепт како треба, сигурно ће вам пециво, хлеб или слаткиши испасти одлично. Ипак, често се дешава да сутрадан пециво и није претерано свеже, а када купите готове производе они обично дуже трају. И за то постоје трикови, а у наставку текста прочитајте како да направите пециво које ће бити свеже и сутрадан.
Уље
Користите уље уместо путера. Путер и маргарин чине пециво мекшим, али због ових састојака оно није дуго свеже. Зато је боље да их замените уљем како бисте осигурали свежину.
Јогурт или кефир
Уместо млека користите јогурт или кефир и тесто ће бити мекше, а самим тим и пециво. Такође, биће свеже данима.
Не претерујте са јајима
Не претерујте са јајима. Јаја чине пециво густим. Ако желите да дуже остане мекано, не додајте више од једног јајета на 500 мл течности.
(stvarukusa/mondo)
Препоручујемо

"ПОЈЕДОХ СЕ ЖИВ, ИЗЛУДЕ МЕ ТО" Вучић о отварању ауто-пута до Пожеге: То су већ фолирања и глупирања, крајњи рок до понедељка
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је из Чачка о отварању ауто-пута до Пожеге.
03. 07. 2025. у 11:49

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи
ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.
01. 07. 2025. у 11:45

ТО ЈЕ ГЛАВНИ ИЗВОР ПРИХОДА: Ево чега Тони није хтео да се одрекне након развода од Драгане
ДРАГАНА је остала власница телевизије и дворца у Бечу.
03. 07. 2025. у 08:04
Коментари (0)