РЕЦЕПТ ЗА МАРЦИПАН МАСУ: Основни рецепт за слатко тесто од бадема који можете искористити за безброј колача

Новости онлине

08. 05. 2024. у 13:00

Мекани марципан неодољивог мириса и укуса је глатка маса која се користи за прављење колача, торти, медењака, бомбоница и других посластица и веома се лако обликује.

РЕЦЕПТ ЗА МАРЦИПАН МАСУ: Основни рецепт за слатко тесто од бадема који можете искористити за безброј колача

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 100 г сирових бадема
  • 100 г шећера у праху
  • 50 г шећера
  • 50 мл воде
  • арома бадема по укусу

Припрема:

Прелијте бадем врелом водом и оставите да одстоји 15 минута. Потом му уклоните кожицу, па га пребришите убрусима и оставите преко ноћи. Потребно је да сутрадан буде потпуно сув.
Помешајте 50 г шећера и 50 мл воде како бисте направили гушћи шећерни раствор, па ставите ову мешавину да прокључа, нека кува један минут и затим склоните да се хлади.
Након тога, самељите бадем што ситније, па га помешајте са шећером у праху. То добро промешајте, па ставите у блендер, апарат за млевење кафе и сл. Потребно је да добијете врло фин прах.
Овај прах сипајте у чинију, прелијте аромом бадема, па сипајте мало-помало шећерног раствора док месите руком. Ако примећујете да се распада, додајте још мало раствора, а ако се лепи и премекано је, додајте слободно мало шећера у праху.
Прекријте провидном фолијом и ставите у фрижидер или одмах правите колаче од марципана.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара

СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара

АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).

24. 12. 2024. у 12:17

Коментари (0)

АЛБАНЦИ У ШОКУ: Не могу да верују уз коју песму је Србин ушао у ринг у Тирани (ВИДЕО)