НАПРАВИТЕ ЗДРАВ ДОРУЧАК: Стари рецепт за овсену кашу
Овсена каша вам пружа свестрану основу коју можете даље прилагођавати својим укусима.
Састојци:
- 1 шоља овсених пахуљица
- 1 шоља млека (можете користити кравље млеко или млеко биљног порекла попут бадемовог, сојиног или овсеног)
- 2 шоље воде
- Прстохват соли
- Опциони додаци: Мед, јаворов сируп, смеђи шећер, кришке банане, бобице, сецкани орашасти плодови, цимет и мало екстракта ваниле.
Припрема:
Помешајте овсене пахуљице, млеко, воду и прстохват соли у средњој шерпи. Можете прилагодити меру млека и воде према жељеној густини. Ставите шерпу на средњу ватру и загрејте смесу до благог кључања, повремено мешајући. Ово би требало да траје око 5 минута.
Након што прокључа, смањите ватру на најмање и кувајте овсене пахуљице још мало. Наставите кувати уз повремено мешање још 5-7 минута, или док овсене пахуљице не постигну жељену конзистенцију. Ако волите гушћи кашу, кувајте неколико минута дуже.
Склоните шерпу са ватре и оставите да одстоји минут-два како би се мало охладило и згуснуло. Послужите овсену кашу у чинијама. Поспите је медом, јаворовим сирупом или поспите смеђим шећером ако волите слатко.
Додајте омиљене додатке попут кришки банана, бобица, сецканих ораха, мало цимета или мало екстракта ваниле. Овсена каша је спремна.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОХОВАНЕ СЛАТКЕ ПРЖЕНИЦЕ: Доручак који мами мирисом, укусом и изгледом
09. 05. 2024. у 20:00
ПРЕДЛОГ ЗА ПОСНИ ДОРУЧАК: Паштета од ослића и ораха, лако се и брзо спрема
09. 04. 2024. у 10:06
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)