ЗАЧИЊЕНА И ПИКАНТНА ПЕЧЕНА СЛАНИНА: Хрскава и ароматична и заиста нико неће моћи да се суздржи да је не проба
Печена сланина која је зачињена и преливена медом је одличан прилог.
Састојци:
- 80 г смеђег шећера
- 1/2 кашичице млевених пахуљица црвене паприке
- 1/2 кашичице кајенског бибера
- 1/2 кашичице грубо млевеног бибера
- 450 г дебело исечених трака сланине
- 60 мл меда
Припрема:
Загрејте рерну на 180°. Тепсију обложите папиром за печење. Помешајте смеђи шећер, пахуљице црвене паприке, кајенски бибер и млевени бибер. Уваљајте свако парче сланине у мешавину шећера и ставите у припремљену тепсију.
Пеците док не порумени и не постане хрскаво, 20-25 минута. Извадите из рерне, прелијте медом. Вратите плех у рерну и пеците док сланина не буде сјајна, али сува, око 5 минута. Пребаците сланину на решетку за хлађење (не користите папирне убрусе, јер ће се залепити за сланину). Сервирајте топло и уживајте.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЗА ЉУБИТЕЉЕ КОБАСИЦЕ: Припремите брзи, али мало другачији хот дог
05. 06. 2024. у 13:00
СЛАСНИ КУКУРУЗ ИЗ РЕРНЕ: Заборавите роштиљ, овако је још укуснији
04. 06. 2024. у 17:00
РУСИ ИЗВЕЛИ ВЕЛИКИ НАПАД НА КИЈЕВ: Испаљено 90 пројектила, више од пет сати трајала ваздушна опасност
ЗБОГ руских ваздушних удара, источни део Украјине био је у ваздушној опасности више од пет сати, саопштила је украјинска војска, а Москва је покренула неколико таласа напада на Кијев и друге градове.
06. 10. 2024. у 11:09
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ИЛОНА МАСКА ЗА АМЕРИКУ: Ако Трамп не победи...
БИВШИ амерички председник и републикански председнички кандидат Доналд Трамп одржао је митинг у граду Батлеру у америчкој савезној држави Пенсилванији, на месту где је 13. јула преживео атентат.
06. 10. 2024. у 08:14
"О ТРИ СТВАРИ НЕ ЖУРИ ГОВОРИТИ" Иза мудрости владике Николаја крије се велика лекција
ВЛАДИКА Николај Велимиропвић истицао је да о три ствари о не треба журити говорити.
06. 10. 2024. у 12:47
Коментари (0)