ДА ЈЕЛО НЕ ИСПАДНЕ НЕУКУСНО: Корисни савети како да правилно одмрзавате и припремате поврће
Избегните неке уобичајене грешке због којих јело може да испадне неукусно, помоћу корисних савета.
1. Не треба термички да обрађујете све смрзнуто поврће
Поједине врсте смрзнутог поврћа можете да једете баш такво какво јесте, без кувања, пржења и микроталасне. Довољно је да га одмрзнете и убаците у салату или смути. Ту спада поврће попут кеља, спанаћа, шаргарепе, лука итд.
2. Одмрзавање смрзнутог поврћа
Овај корак није увек неопходан и одузима време. Зависи од тога шта кувате/пржите. Смрзнуто поврће, без обзира које, може да се кува и када је у том агрегатном стању. Штавише, одмрзавање није пожељно нарочито када је у питању замрзнуто зачинско биље, јер тиме губи својства, па је треба да га додате директно у јело, без одрмзавања. Ипак, пожељно је да одмрзнете и оцедите течност у случајевима када желите да избегнете да јело постане воденасто.
3. Одмрзавате у микроталасној рерни
Одмрзавање поврћа у микроталасној је одличан начин да га прирпемите када немате времена. Међутим, водите рачуна да не одмрзавате предуго, за почетак 60 секунди па проверите у каквом је стању и продужите ако је потребно. Може се десити да загори, па су боље опције кување на пари, бланширање, динстање или пржење.
4. Трајање припреме
Време термичке обраде смрзнутог поврћа се разликује у зависности од врсте поврћа. Увек проверите на паковању, уколико је куповно. За мање комаде, тање или мекше, време припреме је краће, попут грашка и шаргарепе. Међутим, за храну попут тиквица или великих комада поврћа, биће вам потребно мало више времена. Веће комаде поврћа ћете свакако термички да обрађујете уместо да их једете сирове. Кромпир и батат, на пример, обавезно морају да се скувају.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
САВРШЕН ПРИЛОГ: Ароматичан сос од мирођије, готов за 5 минута!
08. 06. 2024. у 08:00
ЧИЗБУРГЕР ТЕСТЕНИНА: Има исти укус као чизбургер, сви траже репете
07. 06. 2024. у 16:00
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)