БЕЗАЛКОХОЛНИ КОКТЕЛ ОД ЛУБЕНИЦЕ: Ово пиће ће вас најбоље расхладити
Коктел од лубенице без алкохола са додатком меда и нане је потпуно летње савршенство.
Састојци:
- 1 лубеница
- 2 лимете или лимуна
- 1 кашика меда
- 500 мл охлађене киселе воде
- 10 листова нане, плус неколико гранчица за украс
- око 10-15 коцкица леда за сервирање
Припрема:
Да бисте направили коктел, лубеницу исеците, очистите од семенки и коре и исецкајте је на коцкице. Биће вам потребно око 450 г. Пребаците у замрзивач, у одговарајућу посуду и оставите сат времена да се охлади. Изрежите по 2 танке округле кришке од сваког лимуна и оставите за украшавање, а затим исцедите сок од преосталог лимуна у блендер.
После сат времена извадите лубеницу из замрзивача и убаците у блендер, заједно са медом, охлађеном киселом водом и листићима менте. Блендирајте док смеса не постане глатка, додајући још мало киселе воде ако желите да буде ређе, а затим промешајте и сипајте у бокал напуњен коцкицама леда. Украсите резервисаним кришкама лимуна или лимете и гранчицама нане.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЏЕМ ОД МАЛИНА: По проверено добром рецепту, без конзерванса, од само два састојка
09. 07. 2024. у 14:00
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)