ДА НЕ ОСТАНУ ЛЕПЉИВЕ: Ево како се правилно перу руке после љуштења тиквица

Бојана Јовановић

17. 07. 2024. у 09:00

Ништа лепше од младих тиквица. Укусне су, лагане за варење и припрему, брзо се ољуште, али…

ДА НЕ ОСТАНУ ЛЕПЉИВЕ: Ево како се правилно перу руке после љуштења тиквица

Фото Shutterstock

Приликом прања и љуштења ово поврће испушта биљни сок од ког руке остају лепљиве, клизаве, често и прекривене зеленкастом скрамом, и после више покушаја прања сапуном.

Срећом постоји, на први поглед необичан, али делотворан, начин да их одмах успешно оперете од досадног сока.

Потребна вам је кашика путера, мало сунцокретовог уља и соде бикарбоне, детерџент за прање судова и папирни убрус. Најпре утрљајте путер у шаке, баш као што бисте крему за руке. Затим их обришите убрусом и оперите руке сапуном. Уколико је остало још трагова биљног сока на њима, намажите руке уљем, оставите пет минута да упије, уклоните вишак убрусом и оперите их детерџентом за суђе.

Ако вам ова метода звучи сувише интензивно, скините „остатке“ тиквица содом бикарбоном. Поквасите водом руке, па их енергично истрљајте содом и исперите млаком водом. Поновите поступак ако је потребно.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!

РУСИ ОДБИЛИ ПРЕКИД ВАТРЕ И ГОМИЛАЈУ ЈАКЕ СНАГЕ КОД ЛИМАНА: Спрема се велика офанзива, ништа од мира у наредним месецима!

ЈУЧЕ је Москва одбила мировни предлог и прекид ватре на 30 дана са Украјином. Високи званичници Трампове администрације у последњим данима воде разговоре о томе да Вашингтон можда неће бити у стању да издејствује прекид ватре између Русије и Украјине у наредним месецима. За то време, Москва гомила трупе у Доњецкој области и спрема се за велику офанзиву.

02. 04. 2025. у 14:59

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта

ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.

02. 04. 2025. у 10:16

Коментари (0)

ДЕЈАН ТОМАШЕВИЋ ЈАВНО ОТКРИО: Ево зашто није био на сахрани мајке Миће Берића, жене коју је познавао више од 30 година!