НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ СОК ОД ЛИМУНА: Овај рецепт до сада нисте пробали
Направите домаћи сируп од лимуна и освежите се за наредне вреле дане које нас очекују.
Састојци:
- 1 килограм лимуна
- 1 килограм шећера
- 3 литре воде
- 3 кесице лимунтуса
Припрема:
Добро оперите лимун.
Пошто је за припрему сирупа потребан цео лимун, дакле, са све кором, оперите лимунове мешавином хладне воде и соде бикарбоне. Трљајте кору фино, можете и меканим, новим сунђером.
Добро опране лимунове сада самељите на машиници за месо, или уз помоћ сецка, блендера, шта вам је при руци.
Кашу од лимуна преручите у одговарајућу шерпу, затим додајте воду, шећер и лимунтус. По жељи можете додати и ванилин шећер, за још слађи укус.
Према неким рецептима, за припрему иде дупло већа количина шећера, шта ја не препоручујем јер у том случају овај сируп заиста губи вредност. Ипак је то превише, а овако је таман да заслади а недовољно да засени нутријенте из лимуна. Сада када сте у кашу од лимуна додали остале састојке, добро промешајте па поклопите шерпу, и оставите на дневној температури да одстоји 24 сата. Током тих 24ч, повремено промешајте смесу да би се шећер брже и боље отопио..
Након тог времена, смесу процедите кроз цедиљку. Више пута ако желите баш чист сок од лимуна, а уколико волите и пулпу, онда ће бити довољно само једном.
Готов сок сипајте у одговарајуће флаше па их добро затворите. Пошто нема кувања, сок је хладан, и одмах га можете одложите у шпајз или фрижидер.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЛЕДЕНИ ЧАЈ ОД ЂУМБИРА: Једноставан је, а идеално освежава преко лета
25. 07. 2024. у 08:00
ЦРНО МЛЕКО: Одлично за кожу и варење, а енергетска бомба у једној шољици
23. 07. 2024. у 13:00
ПРОТЕИНСКИ ШЕЈК ОД БАНАНЕ И ПУТЕРА ОД КИКИРИКИЈА: Савршен шејк за почетак дана
18. 07. 2024. у 15:01
ЦУРЕ ДЕТАЉИ ТРАМПОВОГ МИРОВНОГ ПЛАНА: Украјина задржава суверенитет, формира се демилитаризована зона?
КАНДИДАТ републиканаца за потпредседника Џеј Ди Венс рекао је у интервјуу Шону Рајану 12. септембра да би мировни план Доналда Трампа за окончање рата у Украјини, могао да укључује, поред осталих аранжмана, успостављање специјалне демилитаризоване зоне између Украјине и Русије, преноси Кијев пост.
12. 09. 2024. у 21:39
"БИЋЕМО ПРИНУЂЕНИ" Путин: НАТО одлучује да ли ће директно ући у сукоб у Украјини!
ЗЕМЉЕ НАТО-а сада не разговарају само о могућој употреби западног оружја дугог домета, већ одлучују да ли ће се директно укључити у украјински сукоб, рекао је руски председник Владимир Путин у разговору са новинарима, преноси РИА Новости.
12. 09. 2024. у 18:55
ПИТАЛА САМ ДОКТОРА ИМА ЛИ ШАНСЕ ДА ПРЕЖИВИМ: Ведрана о борби са раком: "Не знам, али имаш велике шансе да полудиш"
СПИСАТЕЉИЦА Ведрана Рудан описала је како изгледа живот особе оболеле од рака, у свом тексту објављеном на сајту Рудан.инфо
15. 09. 2024. у 21:39
Коментари (0)