ВОЋНА САЛАТА ОД БРЕСКВИ, МАЛИНА И МАСКАРПОНЕА: Лагана је, освежавајућа, а укусна
Воћну салату можете да направите од било које врсте воћа. Али, с обзиром на то да је лети неограничен избор, најчешћи су нам одабир баш у топлим данима.
Састојци:
- 2 зреле брескве (могу и нектарине)
- 50 г шећера
- 1 кашичица листова лимунске мајчине душице
- 100 г маскарпонеа
- 100 мл слатке павлаке
- кап екстракта ваниле
- 16 малина – изрезаних на пола
- шака пистаћа – грубо насецканих
- 1 кашика јаворовог сирупа
Припрема:
Брескве огулите, нарежите и посложите у 4 посудице за сервирање. Поспите их с мало шећера, а на то ставите листиће мајчине душице.
Умутите маскарпоне, слатку павлаку, екстракт ваниле и преостали шећер, тако да добијете лагану, пахуљасту смесу. Кашиком је стављајте на брескве, а на то послажите малине и све поспите пистаћима. Декоришите јаворовим сирупом и листићима лимунске мајчине душице.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЦЕЗАР САЛАТА: Лагани летњи ручак идеалан је избор за топле дане
08. 07. 2024. у 10:00
ХАВАЈСКА САЛАТА: Тако једноставна, а тако савршена, ретко ко јој може одолети...
03. 07. 2024. у 16:00
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)