ФУА ГРА: Врхунска паштета од гушчије џигерице
У француској кухињи има посебно место, а за то је заслужан путераст, деликатан укус.
Састојци:
- 500 г гушчије џигерице,
- 7 г соли
- по прстохват соли и шећера,
- мало бибера
- кромпир
- За декорацију: шарени бибер у зрну, крупна морска со, рукола
Припрема:
Одстраните жиле из џигерице (поделиће се на два дела) па је у средини, са обе стране, посолите, побиберите и додајте јој мало шећера. Оставите 15 минута да одстоји.
У керамичку посуду ставите пек-папир, па преко тога одстојалу џигерицу, тако да оба дела стану унутра. Добро је испритискајте, тако да се обе половине потпуно саставе, без простора између. Нека одстоји један сат у фрижидеру. У дубљу шерпу сипајте мало млаке воде, па у њу убаците керамичку посуду са џигерицом и улијте млаку воду до врха.
Пеците откривено, у рерни загрејаној на 110 степени, 50 минута. Када отопљена масноћа тек мало пређе изнад џигерице, покријте је и извадите из рерне.
Керамичку посуду извадите из шерпе, а када се охлади ставите је у фрижидер да одстоји четири дана. Сеците је ножем умоченим у врелу воду, на тање шните, служите уз кувани кромпир и украсите свеже млевеним бибером, руколом и крупном морском сољу.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДОМАЋА ПАШТЕТА ОД МАСЛИНА: Деликатесан намаз постаће ваша омиљена мазалица
24. 07. 2024. у 12:44
СОЧАН НАМАЗ ОД ЛОСОСА: Ароматичан и преукусан, а идеалан за дане поста
03. 07. 2024. у 10:00
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене
ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети трећи светски рат, пише Политико.
26. 12. 2024. у 08:55
ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"
АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.
26. 12. 2024. у 07:44
А ПОСЛЕДИЦЕ? Кина гради највећу хидроелектрану на свету - иселиће милионе људи, "кешираће" невероватне 35 милијарде долара
ПРОИЗВОДИЋЕ троструко више од 88.2 милијарде kWh, колики је пројектовани капацитет тренутно највеће хидроелектране на свету - "Три кланца" у централној Кини.
26. 12. 2024. у 14:37
Коментари (0)