ОМИЉЕНО ПРЕДЈЕЛО ПРАЗНИЧНЕ И СЛАВСКЕ ТРПЕЗЕ: Слана розен торта са ајваром, уживаћете у сваком залогају
СЛАНЕ торте употпуњавају сваку празничну трпезу и чине је раскошнијом.
Овога пута предлажемо слану торту са розен корама и то са ајваром. Наносе се наизменично два фила - један са ајваром и тврдим сиром, а други са шунком. Задивићете госте овом сланом тортом која одлично иде уз печење и друго месо.
Састојци:
1 паковање кора за слану розен торту
600 г крем сира
100 г путера
420 г киселе павлаке
280 г шунке
250 г ајвара
150 г мајонеза
280 г тврдог сира
150 г киселих краставчића (опционо)
Рецепт за слану розен торту са ајваром:
Умутите омекшали путер, па убаците мајонез, киселу павлаку и крем сир. Поделите смесу за фил на два дела, у један убаците исецкану шунку и краставчиће по жељи, а у други 180 г ренданог тврдог сира и ајвар. Па корама за слану торту ређајте наизменично оба фила до утрошка материјала - преко прве горе нанесите фил са шунком, преклопите другом кором, потом распоредите фил са ајваром и тврдим сиром и тако укруг. Последњи слој слане торте треба да вам буде кора. Оставите последњи слој фила са стране, а онда притисните слану торту књигом или другим сличним предметом како би се састојци сјединили. Оставите тако 30 минута, а потом нанесите остатак фила и поспите слану торту са ајваром и са преосталим изренданим тврдим сиром.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
МИЛИЦА О ВЕЗИ СА СТРУГАРОМ: "Водили смо љубав пет-шест пута за 24 сата"
ПЕВАЧИЦА Милица Тодоровић ужива у новој љубави. Како преносе домаћи медији, већ неколико месеци је у вези с бизнисменом Мариом, познатим у градским круговима, који избегава јавно експонирање.
11. 01. 2025. у 15:28
Коментари (0)