ПРАВО ЈЕСЕЊЕ ПИЋЕ - ЛИКЕР ОД КЕСТЕНА: Сладак аперитив уз кафу или пред вечеру, осваја чула
Доласком јесени на сваком кораку мирише кестење.

Foto: Shutterstock
Од њега можете да спремате најразличитије посластице, али исто тако и ликер. Ликер од кестена можете да служите и на слави или за празнике.
Састојци:
- 700 мл коњака
- 700 г кестена
- 350 мл воде
- 350 г шећера
Припрема:
Кестен скувајте и ољуштите. Поделите их на два дела, па једну половину ставите у стаклену теглу и сипајте коњак, па оставите да се маринирају. У шерпи прокувајте воду, додајте другу половину кестена и оставите да кључају 5 минута. Процедите их и изблендирајте. Воду не бацајте, него у њу сипајте шећер и промешајте. Додајте кестен пире и опет промешајте. Оставите да се смеса охлади. Додајте пире у теглу са кестеном и коњаком. Добро промешајте и оставите да одстоји 40 дана. Процедите течност, па сипајте у стерилисну флашу.
(stvar ukusa)
Препоручујемо

ДОМАЋИ ШВЕПС: Ово освежавајуће пиће је још укусније када га сами направите
19. 09. 2024. у 15:22

СОК ОД ГРОЖЂА: Јача имунитет, а потпуно природан, заборавићете на куповни
18. 09. 2024. у 08:00

"НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ!" Орбан се хитно јавио из Копенхагена
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан навео је из Копенхагена, где учествује на самиту Европске политичке заједнице, да је ситуација озбиљна и да се на столу налазе, "отворени, ратно оријентисани предлози".
02. 10. 2025. у 08:59

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)
ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.
02. 10. 2025. у 10:47

ВЕДРАНА ОГОРЧЕНА: "Пилић је био хришћанин! Срамота за Сплит, само мртав Пилић може бити - велики Пилић"
ХРВАТСКИ тениски ас Никола Пилић преминуо је у 87. години живота у Ријеци, а сахрањен је протеклог викенда у Опатији, граду у којем је провео последње дане живота.
02. 10. 2025. у 07:20
Коментари (0)