ПРАВО ЈЕСЕЊЕ ПИЋЕ - ЛИКЕР ОД КЕСТЕНА: Сладак аперитив уз кафу или пред вечеру, осваја чула
Доласком јесени на сваком кораку мирише кестење.

Foto: Shutterstock
Од њега можете да спремате најразличитије посластице, али исто тако и ликер. Ликер од кестена можете да служите и на слави или за празнике.
Састојци:
- 700 мл коњака
- 700 г кестена
- 350 мл воде
- 350 г шећера
Припрема:
Кестен скувајте и ољуштите. Поделите их на два дела, па једну половину ставите у стаклену теглу и сипајте коњак, па оставите да се маринирају. У шерпи прокувајте воду, додајте другу половину кестена и оставите да кључају 5 минута. Процедите их и изблендирајте. Воду не бацајте, него у њу сипајте шећер и промешајте. Додајте кестен пире и опет промешајте. Оставите да се смеса охлади. Додајте пире у теглу са кестеном и коњаком. Добро промешајте и оставите да одстоји 40 дана. Процедите течност, па сипајте у стерилисну флашу.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДОМАЋИ ШВЕПС: Ово освежавајуће пиће је још укусније када га сами направите
19. 09. 2024. у 15:22

СОК ОД ГРОЖЂА: Јача имунитет, а потпуно природан, заборавићете на куповни
18. 09. 2024. у 08:00

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)