ЛИКЕР ОД МАНДАРИНЕ: Освежавајући аперитив за све љубитеље слатких пића
Ликер од мандарине се прави од њене етеричне коре. Уместо да је баците и стварате додатни отпад, искористите је за припрему преукусног ликера. Уз то што можете да га пијете или послужите гостима, можете да га додајете колачима и разним посластицама, за што бољу арому.
Састојци:
- 10-15 кори мандарина
- 1 л домаће лозе
- 700 г шећера
- 25 г шећера за касније
Припрема:
Добро оперите коре мандарине и осушите их. Огулите кору и оставите дан, два на чистој крпи да почну да се стврдњавају. Ставите их у велику стаклену теглу, по могућству од 5 литара и прелијте домаћом лозом. Оставите тако да стоји 2 месеца. Кад прође то време узмите шећер и мало воде, па прокувајте у лонцу да се шећер скроз истопи. Кувајте на лаганој ватри уз константно мешање. Када добијете уједначен сируп оставите да се у потпуности охлади. Ракију и коре процедите у већи лонац, па додајте охлађени сируп и промешајте. 25 гр шећера ставите у шерпицу и отопите. Лагано мешајте док шећер не почне да се карамелизује, а потом га улијте у ликер. Ликер процедите помоћу газе како бисте уклонили евентуалне ситне комадиће шећера. Помоћу левка прелијте ликер у стаклене флаше и затворите чепом. Чувајте на хладном и тамном месту, а што дуже стоји то ће укус мандарине бити интензивнији.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОВАКО СЕ ПРАВИ СОК ОД СМОКВИНОГ ЛИСТА: Рецепт који морате испробати
12. 08. 2024. у 15:00
НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ СОК ОД ЛИМУНА: Овај рецепт до сада нисте пробали
26. 07. 2024. у 09:00
ПРОПАДА ЛАЖНА ДРЖАВА: Светска банка упозорава Приштину - Имате највишу стопу сиромаштва и незапослености у Европи
ТАКОЗВАНО Косово има највишу стопу сиромаштва и незапослености у Европи, упозорила је заменица директора Светске банке за Косово Џејн Спроустер истичући да Приштина што пре мора да пређе на модел конкурентног економског раста који обезбеђује више радних места и бољи квалитет живота, преноси Телеграфи.
05. 01. 2025. у 16:19
БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио
ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.
03. 01. 2025. у 20:35
НИЈЕ САМО НОВЧИЋ: Шта се још ставља у божићну чесницу
ЗНАТЕ ли шта све може да се убаци у чесницу и чиме је допуштено заменити новчић?
05. 01. 2025. у 10:17
Коментари (0)