ОДУШЕВИТЕ ГОСТЕ СЛАВСКОМ ТРПЕЗОМ: Корпице са пилетином, идеално послужење за Аранђеловдан
СЛАВСКЕ корпице филују се димљеном пилетином, кромпиром, јајетом и сиром, врло су згодне као предјело и залогајчићи на прославама.
Састојци:
За корпице:
- 170 г брашна
- 50 г меког путера
- 40 мл млека
- 1 мало јаје
- 1 кашичица шећера
- 1/3 кашичице соли
За фил:
- 200 г димљене пилетине
- 2 кувана кромпира
- 2 кувана јајета
- 90 г сира
- шака мирођије
- мајонез
- бибер по укусу
Припрема:
За корпице помешајте млеко, со и шећер у чинији. Додајте јаје и поново промешајте. Додајте отприлике трећину свог брашна и промешајте. Додајте меки путер и умешајте у тесто. Затим додајте преостало брашно и умесите мекано, нелепљиво тесто.
Разваљајте тесто у слој дебљине 1-2 мм. Користите секач да исечете кругове према пречнику калупа. Напуните калупе тестом, чврсто га притискајте прстом и равномерно га распоредите. Пре печења, избоцкајте дно корпица виљушком. Пеците у загрејаној рерни на 220 С око 10-15 минута. Готове корпице извадите из калупа и охладите.
У међувремену припремите фил. Ситно исецкајте јаја, кромпир и пилећи филе. Сир нарендајте на ситно ренде. Мирођију такође ситно исецкајте. У чинији помешајте састојке за пуњење, додајте млевену паприку и зачините мајонезом. Напуните корпице припремљеним филом. По жељи украсите зачинским биљем.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РОЛАТ СА КАЧКАВАЉЕМ И ЈАЈИМА: Идеалан као предјело за славску трпезу
14. 11. 2024. у 18:30
СЛАНА ТОРТА ОД ПЕЧЕНИХ ПАПРИКА: Идеална за славу, а готова очас посла
13. 11. 2024. у 17:06
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
ДА ЧОВЕК НЕ ПОВЕРУЈЕ: Погребни бизнис - ево чиме се Легија бави у затвору
ТАЈ посао му је плаћен.
18. 11. 2024. у 15:42
Коментари (0)