ТИРАМИСУ С КЕСТЕНОМ: Испробајте јесењу верзију омиљеног кремастог десерта
Тирамису је надалеко позната италијанска посластица која одушевљава својом једноставношћу и савршено кремастим укусом, а ако му додате кестен пире, добићете још пунији и лепши укус.
Састојци:
- паковање пишкота
- 200 г кестен пиреа
- 300 мл слатке павлаке
- 100 г шећера у праху
- 200 мл црне кафе (јаче)
- 400 г маскарпоне сира
- 5 кашика рума или амарето ликера
- какао
Припрема:
Пиреу од кестена додајте 100 мл слатке павлаке, па мутите миксером или све заједно умутите у блендеру, док не добијете глатку и компактну смесу.
Преосталих 200 мл слатке павлаке искористите да направите шлаг.
У једној посуди помешајте шећер у праху и маскарпоне сир, па умутите миксером, а потом додајте кестен пире и мутите још мало. На крају, кашиком мало по мало додајте шлаг и мешајте док се не сједини.
У мањој чинији помешајте јачу црну скувану кафу и рум или ликер.
По калупу поређајте пишкоте које сте кратко умочили у ову мешавину кафе и алкохолног пића, па преко намажите половину припремљеног фила. Затим опет ређајте умочене пишкоте, па нови слој фила.
На крају поспите какао прахом и ставите у фрижидер да се стегне.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
(МАПА) ОВОГ ДАТУМА СТИЖЕ ПРАВА ЗИМА И НАЈХЛАДНИЈИ ПЕРИОД! Иван Ристић за "Новости" открива: Биће још снега, долази хладан арктички ваздух
ЦЕЛА Србија окована је снегом, а метеоролог Иван Ристић за "Новости" каже да нас тек очекује права зима.
24. 12. 2024. у 14:46
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
СТИЖЕ ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС? Ево ко води у анкетама за новог немачког канцелара
АЛИС Вајдел, лидерка десничарске странке Алтернатива за Немачку (АфД), према последњим анкетама, преузела је вођство испред Фридриха Мерца, лидера Хришћанско-демократске уније (ЦДУ).
24. 12. 2024. у 12:17
Коментари (0)