ОТКРИВАМО КАКО ДА НАПРАВИТЕ ТЕРИЈАКИ СОС: Слатко кисели умак идеалан за све врсте меса

Јована Васић

29. 12. 2024. у 09:00

Теријаки сос је пореклом из Јапана, али је врло популаран у целом свету и једе се уз месо или салате.

ОТКРИВАМО КАКО ДА НАПРАВИТЕ ТЕРИЈАКИ СОС: Слатко кисели умак идеалан за све врсте меса

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 120 мл соја соса
  • 60 г смеђег шећера
  • 1 1/2 кашичица свежег ђумбира, ситно наренданог
  • 1 кашичица белог лука у праху
  • 1 кашика меда
  • 1 кашичица сусамовог уља
  • 3 кашике ликера од вишње
  • 60 мл воде помешане са 3 кашичице кукурузног скроба

Припрема:

За овај сос помешајте све састојке у шерпи, пустите да прокључају, па смањите топлоту и кувајте око 4 минута. Скините са ватре и оставите да се охлади. Чувајте у фрижидеру до недељу дана.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година (ФОТО)

ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: "Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година" (ФОТО)

ЖЕНА по имену Хејли Хупер открила је да јој самопоуздање „уништава“ љубавни живот јер мушкарци сматрају да је „превише застрашујућа“.

23. 05. 2025. у 18:06

ОД ТУГЕ ПОСЛЕ СМРТИ МУЖА ДОБИЛА САМ РАК Тешка судбина наше истакнуте глумице

"ОД ТУГЕ ПОСЛЕ СМРТИ МУЖА ДОБИЛА САМ РАК" Тешка судбина наше истакнуте глумице

ЂУРЂИЈА Цветић, истакнута српска глумица, суочила се с тешким животним ударцима који су оставили дубоке трагове. Упркос свему, задржала је достојанство и снагу, због чега су је многи сматрали хероином српске глумачке сцене.

25. 05. 2025. у 13:31

Коментари (0)

ШЕШЕЉ ОБЈАСНИО СВЕ: Шта је циљ француско-немачког нон-пејпера?