После раскошног божићног ручка послужите и војвођанску чесницу, чувену слатку питу са сувим грожђем и медом. Обичаји зависе од краја до краја, па се тако у Војводини уместо погаче прави слатка пита са медом, орасима и сувим грожђем. Укусом доста подсећа на баклаву, па вам предлажемо да направите војвођанску чесницу као колач после ручка.
Када се класична, танка палачинка сретне са кремастим сладоледом и топлим чоколадним сосом, добијамо посластицу која буди сва чула. Савршена комбинација топлог и хладног, меканог и глатког, овај десерт не само да изгледа спектакуларно, већ и доноси дашак луксуза у свакодневну трпезу.
Када пожелите да на столу имате посластицу која спаја једноставност припреме и богатство укуса, паунд колач је прави избор. Овај класични десерт, пореклом из енглеске кухиње, добио је име по томе што се у оригиналу правио од једнаких делова брашна, путера, јаја и шећера.
Ако волите топла, мирисна пецива са пуно укуса, ови слани кукурузни мафини су прави избор. За њихову припрему неће вам бити потребне егзотичне намирнице – све можете пронаћи у локалној продавници или на пијаци. Посебну чар даје глазура од меда и лимете која овим мафинима даје суптилан слаткаст завршетак.
Коментари (0)