РОЛАТ СА ШУНКОМ: Савршено предјело за сваку прилику
Ролат са шунком брзо је и једноставно решење за укусно предјело, а уз лако прилагодљиво пуњење, савршен је за сваки укус.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- јаја 4
- брашно 4 кашике
- прашак за пециво 1 кесица
- павлака 2 кашике
- со прстохват
- фета сир 250 гр
- 1 јогурт
- прашка шунка 200 гр
Припрема:
Беланца одвојите од жуманаца и са прстохватом соли умутите у чврст снег.
Посебно умутите жуманца са павлаком па у то додајте беланца и полако промешајте.
На крају додајте брашно у које сте претходно умешали прашак за пециво па све промешајте варјачом.
Припремљену смесу разлијте у плех обложен папиром за печење и пеците у претходно загрејаној рерни на 200 степени 20 минута.
Печену кору увијте у влажну крпу и оставите да се охлади.
За то време умутите фета сир и јогурт, додајте сецкану стишњену шунку и све промешајте.
Кору развите и премажите филом па поново уролајте. Оставите у фрижидер да се стегне. Непосредно пред служење исеците на парчад.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МИСЛИТЕ НА НОВУ ГОДИНУ И БОЖИЋ: Торта од меса - Савршено предјело за свечану трпезу
24. 12. 2024. у 13:00Новости онлине

ЗАБОРАВИТЕ НА РУСКУ И МИМОЗУ: Чувена румунска салата из рерне, ово свечано предјело украсиће сваку трпезу (ВИДЕО)
19. 12. 2024. у 11:00Новости онлине

ПОСНИ РОЛАТ ОД СПАНАЋА: Фантастично предјело за славску трпезу
16. 12. 2024. у 15:00

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу
ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.
09. 04. 2025. у 20:44

ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ У СЛОВАЧКОЈ: Дато упутство и за Србију,Аустрија ЗАТВОРИЛА 20-ак граничних прелаза да спречи ширење слинавке и шапа
МИНИСТАРСТВО пољопривреде Србије апеловало је недавно на све сточаре, ветеринаре и друге актере у сектору сточарства да предузму све неопходне мере како би спречили потенцијални унос болести слинавке и шапа у Србију и буду максимално одговорни.
08. 04. 2025. у 14:48 >> 18:42

"ХВАТИ СЕ ЛОЖЕ НА ГЛУПОСТИ" Ведрана Рудан оштро о Томпсоновом концерту: "Неће се десисти!"
"ХРВАТИ по ко зна који пут лажу сами себе и ложе се на глупости."
09. 04. 2025. у 21:00
Коментари (0)