КАДА ЈЕДНОМ СПРЕМИТЕ ОВУ ПАСТУ, УВЕК ЋЕТЕ ЈЕ ПРАВИТИ: Популарни турски рецепт осваја, а за припрему је потребно неколико минута
ВИРАЛНА турска паста са најбољим сосом је јело које ћете стално да правите.

Фото: Free Images Pixabay
Састојци:
- 500 г млевеног меса
- 1 кашичица црног лука у праху, по укусу
- 1 кашичица паприке
- со, по укусу
- 1 прстохват бибера
- 1 црни лук ситно исечен
Сос од јогурта:
- 1,5 шољице јогурта, обичног
- ½ кашичице соли, по укусу
- 3 чена белог лука, млевено
Путер сос:
- 4 кашике путера
- ½ кашичице слатке паприке или мање
Додатно:
350 г тестенине
сецкани першун, по укусу

Фото: Free images Pixabay
Рецепт за виралну турску пасту:
Како бисте направили ову пасту у тигању на јакој ватри пржите млевено месо без уља. Изломите га кашиком и додајте со, бибер, паприку и лук у праху. Пржите неколико минута, додајте ситно сецкани црни лук и пржите док месо не порумени.
Ставите на страну, па направите сос од јогурта. Помешајте обичан јогурт са белим луком и сољу. Пробајте и прилагодите со по потреби. Оставите на страну.
Потом направите путер сос, тако што ћете у малом лонцу на шпорету да истопите путер. Додајте паприку и пржите око минут. Скините са ватре. Скувајте тестенину на шпорету према упутству на паковању, у кључалој сланој води. Када се тестенина скува, распоредите је у чиније са сосом од јогурта, а затим и млевено месо.
Затим додајте преполовљени чери парадајз и ситно сецкани першун. На крају прелијте путер сосом. Можда ћете желети да направите и најбољу пилећу алфредо пасту.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО - РАД НА СЕБИ ЈЕ ИГРА Како побољшати квалитет живота? Борис Вуку #Оно право #еп.2
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПРСТЕ ДА ПОЛИЖЕТЕ: Пилав на турски начин, са сувим воћем и орашастим плодовима
05. 02. 2025. у 13:00

ПЕЧЕНИ КАРФИОЛ С ПЕСТО СОСОМ ОД РУКОЛЕ И ОРАХА: Здрав ручак по рецепту нутриционисте
05. 02. 2025. у 11:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)