НАЈСОЧНИЈА ВЕЧЕРА ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Нема укусније и издашније, а спрема се очас посла

Јована Васић

15. 02. 2025. у 13:00

Најбржа и најукуснија вечера када немате пуно времена за припрему.

НАЈСОЧНИЈА ВЕЧЕРА ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Нема укусније и издашније, а спрема се очас посла

Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Састојци:

  • 400 г макарона

Фил:

  • 100 г димљене сланине
  • 2 главице црног лука
  • 400 г млевеног меса
  • Зачине по вашем укусу и врсту и количину: со, суви зачин, бибер, оригано, пар чена белог лука

Бешамел сос:

  • 50 г путера
  • 3 кашике брашна
  • 500 мл млека
  • 250 мл неутралне павлаке
  • Со, бибер, бели лук

Припрема:

Скувати макароне у сланој води. На уљу пропржити сланину и црни лук, па додати млевено месо. Заћинити. Пропржити и склонити са шпорета. У другом тигању спремити бешамел сос: Растопити путер, додати брашно и пропржити, па додати млеко и мешати да се разбију грудвице. Додати неутралну павлаку. Зачинити.

У поуљаној посуди ређати макароне, бешамел фил од млевеног меса, бешамел, макароне, бешамел. Пећи на 200 степени око 20 минута.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СУТРА ЋЕ БИТИ ОБЈАВЉЕНО: Највећи удар на Русију од почетка рата

СУТРА ЋЕ БИТИ ОБЈАВЉЕНО: Највећи удар на Русију од почетка рата

БРИТАНСКИ министар спољних послова Дејвид Лами изјавио је данас да ће у понедељак објавити листу мера у оквиру новог, великог пакета санкција Русији, пренели су данас британски медији.

23. 02. 2025. у 10:05

КИНЕЗ СЕ ЗАМОНАШИО НА СВЕТОЈ ГОРИ Добио име Амфилогије и поручује: Никада нисам био срећнији, осим можда као дете

КИНЕЗ СЕ ЗАМОНАШИО НА СВЕТОЈ ГОРИ Добио име Амфилогије и поручује: "Никада нисам био срећнији, осим можда као дете"

ЖИВОТНЕ приче које се крију иза монаха на Светој Гори представила је грчка телевизија "Скај" у емисији "ПримеТиме". Пред камерама су се нашли један Кинез који је постао монах, један студент из Солуна који је одмах након дипломе изабрао монаштво, монах који живи у самоћи последње 24 године.

23. 02. 2025. у 11:28

Коментари (0)

РАСПАРЧАВАЊЕ ХРВАТСКЕ: Шешељ о подели Балкана после преговора Руса и Амера (ВИДЕО)