РЕЦЕПТ ЗА ШПАНСКИ КРЕМ: Богат укус лимуна и цимета, толико сладак да ћете га одмах заволети

Јована Васић

03. 03. 2025. у 12:00

Богати шпански крем са суптилним укусом лимуна и цимета можете да правите и код своје куће. Ово је оригинални рецепт у коме ће уживати цела породица.

РЕЦЕПТ ЗА ШПАНСКИ КРЕМ: Богат укус лимуна и цимета, толико сладак да ћете га одмах заволети

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 250 мл пуномасног млека
  • 1/2 кашичице цимета или по укусу
  • 10 г лимунове коре
  • 3 велика жуманца
  • 3 кашике шећера
  • 1 кашика кукурузног скроба

Припрема:

Помешајте млеко, цимет и лимунову корицу у шерпи на лаганој ватри. Кувајте 10 минута не дозволите да прокључа.

У међувремену, миксером умутите жуманца и шећер док не постану кремасти. Умутити и кукурузни скроб. Наставите да мутите док смеса не постане глатка и без грудвица.

Извадите лимунову корицу из млека. Постепено додајте смесу жуманаца у млеко, и умутите мутилицом на лаганој ватри док смеса не почне да се згушњава, око 10 минута. Пустите крем да проври и одмах склоните са ватре.

Сипајте га у појединачне чаше за сервирање и охладите у фрижидеру док се не стегне, око 2 сата. Поспите циметом и уживајте!

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЛЕКАРИ У ШОКУ ОНИМ ШТО СУ НОЋАС ВИДЕЛИ: Београђани масовно повраћали, хитна их возила и у притворе

ЛЕКАРИ У ШОКУ ОНИМ ШТО СУ НОЋАС ВИДЕЛИ: Београђани масовно повраћали, хитна их возила и у притворе

ДОКТОРКА из Хитне помоћи у Београду, Ивана Стефановић, истакла је јутрос да је било неуобичајено много посла са алкохолисаним грађанима током ноћи. Уз то много интервенција, инфаркта, као и саобраћајних незгода.

03. 03. 2025. у 10:05

Коментари (0)

НОВА ИМЕНА НА СПИСКУ ХРВАТСКЕ: Селектор ватрених спрема изненађење за меч против Француске