ЛАГАНА И ЗДРАВА ВЕЧЕРА: Направите палента штапиће

Јована Васић

18. 03. 2025. у 16:00

Рецепт за укусне штапиће од паленте, хрскави споља, мекани изнутра. Уз комбинацију са јогуртом биће савршени оброк, који можете и понети где год пожелите.

ЛАГАНА И ЗДРАВА ВЕЧЕРА: Направите палента штапиће

foto Printscreen youtube

Састојци:

  • 1 шоља паленте
  • 4 шоље воде
  • пола шоље ренданог пармезана
  • 2 кашике путера
  • со и бибер по укусу
  • уље за премазивање

Припрема:

У шерпу сипајте воду и пустите да прокључа. Додајте со по укусу.

Постепено сипајте паленту у врелу воду, непрекидно мешајући како бисте избегли грудвице.

Кувајте паленту на средњој ватри, повремено мешајући, док не постане густа и почне да се одваја од ивица шерпе, око 15-20 минута.

Склоните шерпу са ватре и додајте путер и рендани пармезан. Мешајте док се путер не истопи и пармезан не сједини са палентом. Додајте бибер по укусу.

Пребаците паленту у плех обложен папиром за печење и поравнајте је равномерно. Оставите да се охлади и стегне на собној температури, око 30 минута.

Када се палента стегне, исеците је на штапиће жељене дебљине.

Загрејте рерну на 200 степени Целзијуса. Премазујте штапиће од паленте уљем и поређајте их на плех обложен папиром за печење.

Пеците штапиће у претходно загрејаној рерни око 15-20 минута, или док не постану златно смеђи и хрскави. Послужите штапиће од паленте топле уз неки умак по жељи, као што је парадајз сос или кисело млеко са зачинима.

(ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

МАРШАЛОВА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА Унук Јошка открио: Тито би живео још најмање ПЕТ година да није донео једну одлуку

МАРШАЛОВА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА Унук Јошка открио: Тито би живео још најмање ПЕТ година да није донео једну одлуку

ДОЖИВОТНИ председник СФРЈ Јосип Броз Тито живео би још најмање неколико година да је пристао да му словеначки доктори одсеку ногу коју је већ захватила гангрена.

18. 03. 2025. у 08:56

Коментари (0)

ПЛАНЕТА У ШОКУ - ПОЧЕО РАТ У ТЕНИСУ! ПТПА широм света покренуо тужбе против тениског картела у АТП, ВТА, ИТФ и ИТИА!