НАЈУКУСНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПОХОВАНЕ ТИКВИЦЕ: Тако једноставно, а неодољиво укусно
Било да их спремате као прилог или самостални ручак или вечеру, ово јело ће вас одушевити.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- Тиквице 2 средње
- Јаја 2
- Брашно 100 г
- Презле 100 г
- Со по укусу
- Бибер по укусу
- Уље за пржење
Припрема:
Оперите тиквице и исеците их на танке колутове (око 0.5 цм дебљине). Посолите их и оставите да одстоје 10-15 минута како би пустиле воду. Након тога их обришите папирним убрусом. У једној посуди умутите јаја са мало соли и бибера. У другу посуду ставите брашно. У трећу посуду ставите презле.
Уваљајте сваки колут тиквице прво у брашно, затим у јаја, и на крају у презле. У тигању загрејте уље на средњој температури. Пржите тиквице са обе стране док не постану златно-смеђе и хрскаве (око 2-3 минута са сваке стране). Поховане тиквице ставите на папирни убрус да упије вишак уља. Послужите топло уз омиљени сос или као прилог.
(superrecepti)
Препоручујемо

СТАРИНСКО ЈЕЛО ОД МЕСА И ПОВРЋА: Папазјанија, одушевиће и оне избирљиве
21. 02. 2025. у 09:00Joвана Васић

"БОРИЋЕМО СЕ ДО КРАЈА И АНЕКТИРАТИ ЈОШ ДВЕ ОБЛАСТИ" Кијев открио како су се Руси понашали на преговорима
ШЕФ руске делегације на разговорима у Истанбулу Владимир Медински рекао је током преговора у Истанбулу да је Русија спремна да се бори до краја против Украјине, као и да ће "анексирати Сумску и Харковску област", изјавио је заменик украјинског министра спољних послова Сергеј Кислица који је учествовао у преговорима 16. маја.
18. 05. 2025. у 09:44

ИНЦИДЕНТ У ДРУГОМ КРУГУ ИЗБОРА У РУМУНИЈИ: Полиција извела председничког кандидата са бирачког места (ВИДЕО)
РУМУНСКИ председнички кандидат и лидер националистичке странке Алијанса за уједињење Румуна Ђорђе Симион и фаворит на прошлогодишњим поништеним изборима, Калин Ђорђеску, полиција је извела са бирачког места у Могошоаји (предграђу Букурешта).
18. 05. 2025. у 09:54

ОСВОЈИЛА ЕВРОСОНГ: Ко је Српкиња из Кладова Теодора Шпирић
ТЕОДОРА Шпирић је заправо веома искусна евровизијска такмичарка.
18. 05. 2025. у 09:01
Коментари (0)