РЕЦЕПТ ЗА "АНЂЕОСКУ КОСУ": Нови гастрономски хит који је заменио Дубаи чоколаду

Новости онлине

28. 03. 2025. у 11:30

Дубаи чоколада је доживела глобални успех, али након ње, свет посластичарства добио је још један необичан и луксузан хит.

РЕЦЕПТ ЗА АНЂЕОСКУ КОСУ: Нови гастрономски хит који је заменио Дубаи чоколаду

Foto: Shutterstock

Друштвене мреже поновно су преплавили видеозаписи у којима људи отварају и ломе чоколаду из које излази нешто налик ружичастим власима косе. На први поглед изгледа чаробно, а заправо се ради о „Angel Hair Chocolate“ – иновативној посластици која помера границе класичних чоколадних пуњења.

Састојци:

  • 30г малина (по жељи, за свежину и воћни додир)
  • 200г беле чоколаде (препоручује се високо квалитетна чоколада, као што је белгијска)
  • 50г турског слаткиша пиşманиyе (или шећерна вуна као алтернативна опција)
  • 50г киселе павлаке (или павлаке за богатији кремасти ефекат)
  • 40г квасца (по потреби за текстуру)
  • 1 кашичица ваниле у праху
  • 1 кашичица нара (киселкасти укус може бити замена за воћне ноте)
  • 30г пистаћа, ситно млевених или у пасту

Припрема:

Пре свега отопите белу чоколаду у двојакој посуди на ниској температури. Помоћу ње почните стварати пуњење. Имајте у виду да је чоколада веома деликатна и потребно је полако је отапати како би се спречио њен губитак укуса.

У засебној посуди, помешајте млевене пистаће, малине, нар и ванилу. Додајте павлаку и све добро сједините како би се створила густа смеса. По потреби додајте квасац како бисте постигли жељену текстуру, која треба бити пенаста и лагана, баш као „пиşманиyе“.

Када се чоколада отопи и охлади на одговарајућу температуру, у њу ставите припремљени надев и пажљиво га помешајте са чоколадом. Додајте још квасца по потреби, како би чоколада добила одговарајући волумен и текстуру.

У припремљени калуп за чоколаду сипајте смесу и ставите у фрижидер на неколико сати да се стегне и створи чврсту, али нежну текстуру.

Када се чоколада стврдне, извадите је из калупа и пажљиво је исеците на комаде. Када је разломите, из ње ће изаћи нежна и пенаста текстура, која подсећа на „ангел хаир“ (анђеоске власи). Послужите чоколаду као луксузну посластицу или је поделите с пријатељима.

„Angel Hair Chocolate“ је идеална посластица за љубитеље луксузних и иновативних слаткиша. Њена комбинација традиционалних турских укуса, сувих воћних нота и богатог кремастог пуњења прави је хит међу љубитељима чоколаде широм света!

(ona)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи

ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.

01. 07. 2025. у 11:45

РЕАГОВАЛА И ПОЛИЦИЈА: Ухватила рођеног оца са љубавницом - направила ХАОС на улици (ВИДЕО)

РЕАГОВАЛА И ПОЛИЦИЈА: Ухватила рођеног оца са љубавницом - направила ХАОС на улици (ВИДЕО)

БРОЈНИ житељи колумбијског града Санта Марте сведочили су недавно драматичним сценама након што је једна 19-годишња девојка пресрела аутомобил у којем се њен отац налазио у друштву љубавнице.

02. 07. 2025. у 20:26

Коментари (0)