РЕЦЕПТ ЗА "АНЂЕОСКУ КОСУ": Нови гастрономски хит који је заменио Дубаи чоколаду
Дубаи чоколада је доживела глобални успех, али након ње, свет посластичарства добио је још један необичан и луксузан хит.

Foto: Shutterstock
Друштвене мреже поновно су преплавили видеозаписи у којима људи отварају и ломе чоколаду из које излази нешто налик ружичастим власима косе. На први поглед изгледа чаробно, а заправо се ради о „Angel Hair Chocolate“ – иновативној посластици која помера границе класичних чоколадних пуњења.
Састојци:
- 30г малина (по жељи, за свежину и воћни додир)
- 200г беле чоколаде (препоручује се високо квалитетна чоколада, као што је белгијска)
- 50г турског слаткиша пиşманиyе (или шећерна вуна као алтернативна опција)
- 50г киселе павлаке (или павлаке за богатији кремасти ефекат)
- 40г квасца (по потреби за текстуру)
- 1 кашичица ваниле у праху
- 1 кашичица нара (киселкасти укус може бити замена за воћне ноте)
- 30г пистаћа, ситно млевених или у пасту
Припрема:
Пре свега отопите белу чоколаду у двојакој посуди на ниској температури. Помоћу ње почните стварати пуњење. Имајте у виду да је чоколада веома деликатна и потребно је полако је отапати како би се спречио њен губитак укуса.
У засебној посуди, помешајте млевене пистаће, малине, нар и ванилу. Додајте павлаку и све добро сједините како би се створила густа смеса. По потреби додајте квасац како бисте постигли жељену текстуру, која треба бити пенаста и лагана, баш као „пиşманиyе“.
Када се чоколада отопи и охлади на одговарајућу температуру, у њу ставите припремљени надев и пажљиво га помешајте са чоколадом. Додајте још квасца по потреби, како би чоколада добила одговарајући волумен и текстуру.
У припремљени калуп за чоколаду сипајте смесу и ставите у фрижидер на неколико сати да се стегне и створи чврсту, али нежну текстуру.
Када се чоколада стврдне, извадите је из калупа и пажљиво је исеците на комаде. Када је разломите, из ње ће изаћи нежна и пенаста текстура, која подсећа на „ангел хаир“ (анђеоске власи). Послужите чоколаду као луксузну посластицу или је поделите с пријатељима.
„Angel Hair Chocolate“ је идеална посластица за љубитеље луксузних и иновативних слаткиша. Њена комбинација традиционалних турских укуса, сувих воћних нота и богатог кремастог пуњења прави је хит међу љубитељима чоколаде широм света!
(ona)
Препоручујемо

ПОХОВАНЕ ЧОКОЛАДИЦЕ: Топе се у устима, а смажу се за трен ока
06. 03. 2025. у 16:00Јована Васић

НЕПРЕВАЗИЂЕНА ПОСЛАСТИЦА: Посна маркиза торта, савршен спој кекса и чоколаде
05. 03. 2025. у 12:00Јована Васић

ТОРТА СА БАНАНАМА И ЧОКОЛАДОМ: Неодољиво кремаста посластица коју сви воле
08. 03. 2025. у 15:00Јована Васић

КРЕМЉ ОБЈАВИО УСЛОВЕ ЗА САСТАНАК ПУТИНА И ЗЕЛЕНСКОГ: Прво мора ово да се догоди!
СУСРЕТ украјинског председника Владимира Зеленског и председника Русије Владимира Путина је могућ уколико делегације Украјине и Русије постигну одређене договоре, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков у обраћању новинарима.
17. 05. 2025. у 11:48

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Русију ће на преговорима у Истанбулу представљати ова два званичника
ВИСОКИ бивши званичник Кремља, који је желео да остане анониман због осетљивости теме, рекао је да ће Русију на предстојећим преговорима у Истанбулу представљати министар спољних послова Сергеј Лавров и саветник председника за спољну политику, Јуриј Ушаков, објавио је лист Вашингтон пост.
14. 05. 2025. у 09:19

"УБИЋУ СЕ, ХОРОР!" Марија открила дуго чувану тајну: "Рођена сам без..."
"ЈА ћу да се убијем, значи хорор!"
16. 05. 2025. у 13:39
Коментари (0)