ШТА СВЕ ТРЕБА ДА СЕ НАЂЕ НА УСКРШЊОЈ ТРПЕЗИ: По старим обичајима уз јаја, јагњетина и рен имају посебну симболику
16. 04. 2025. у 08:30
На Ускрс се у домовима православих верника након вишенедељног поста поставља мрсна трпеза. Спрема се печеница, најчешће прасе или јагње, меси се ускршња погача, а почасно место на столу припада јајима.
Повезане вести

КОЛИКО ДУГО МОГУ ДА СТОЈЕ УСКРШЊА ЈАЈА: Зависи како их чувате, а једна ствар на љусци открива да су се покварила
После Ускрса увек остане доста хране, као и куваних јаја.
22. 04. 2025. у 08:30

МОЋ ЧУВАРКУЋЕ: Зашто се прошлогодишња закопава под дрво? -како традиција налаже
ТАКО ПРИРОДА иде природи, а ми новим започињено нови годишњи круг..
15. 04. 2025. у 18:38

САВРШЕН УСКРШЊИ РУЧАК: Кафтан јагњетина - Пече се у тесту, а месо буде толико меко да се распада
За ускршњи ручак се обично припрема јагењтина, а као прилог се служи кромпир.
19. 04. 2025. у 08:30

ПРОЛЕЋНА РУСКА САЛАТА: Идеална за свечани ускршњи ручак
Пролећна руска салата је лаганија од оригиналне и брже се прави. Одлична је за ускршњу трпезу.
19. 04. 2025. у 14:30

ФАРБАЊЕ ЈАЈА САЛВЕТОМ: Најлакша техника коју ће обожавати и деца и одрасли
Јаја за Ускрс можете да офарбате у дугиним бојама, а само су вам потребне салвете и фарба за јаја.
16. 04. 2025. у 10:00
Најновије из рубрике

МАНГО ЧИЗКЕЈК: Тропска свежина на вашем тањиру
Ако тражите савршен летњи десерт који спаја кремасту текстуру и освежавајући укус, манго чизкејк је прави избор. Лаган, ароматичан и визуелно примамљив, овај колач доноси дах егзотике у сваку прилику – од свечаних прослава до обичних породичних ручкова.
23. 07. 2025. у 19:00

МЕК КАО ДУША, А ХРСКАВ ОДОЗГО: Колач са јабукама и павлаком
КОЛАЧ који се брзо и лако припрема одушевиће све укућане.
23. 07. 2025. у 18:00

ОВА ЧОРБА ЈЕ МЕЛЕМ ЗА СТОМАК: Бела од кромпира
Лагана а заситна, ова чорба од кромпира пријаће вам и уколико имате проблема са варењем, због комбинације куваног кромпира и кима.
23. 07. 2025. у 17:21

ЧОРБА ОД "ЦВЕТНОГ" ПОВРЋА: Са броколијем и карфиолом
Кад се удруже две главице, карфиола и броколија, настане ова прелепа чорба препуна њихових "цветића", са додатним шмеком пармезана.
23. 07. 2025. у 16:37

РЕЦЕПТ КОЈИ СВИ ТРАЖЕ: Домаћа тирамису чоколада
ДЕСЕРТ који се прави лако, а нестаје брже него што сте га извадили из калупа.
23. 07. 2025. у 11:58
Коментари (0)