СОФИСТИЦИРАНЕ, ЈЕДНОСТАВНЕ И КРЕМАСТЕ: Никада лакше тирамису коцке
ЕЛЕГАНТАН и једноставан, овај десерт је идеалан за све врсте прослава, лагано се припрема.

Foto: Printskrin/@FoodDolls
Тирамису коцке доносе богатство укуса кроз слојеве меканог бисквита натопљеног кафом, кремастог маскарпоне пуњења и лаганог шлага, све посуто какаом за завршни додир.
Састојци:
За бисквит:
* Јаја 4 комада
* Шећер 150 г
* Брашно 150 г
* Прашак за пециво 1 кашичица
* Уље 50 мл
* Млеко 50 мл
* Ванилин шећер 1 кашичица
За фил:
* Маскарпоне, 250 г
* Слатка павлака, 200 мл
* Шећер у прах,у 100 г
* Екстракт ваниле, 1 кашика
За намакање бисквита:
* Црна кафа, 200 мл
* Ликер (Амаретто или Марсала - опционално), 2 кашике
За декорацију:
* Шлаг, 200 мл
* Какао за посипање
Припрема:
Загрејте рерну на 180°Ц. У посуди умутите јаја са шећером док не постану светла и пенаста. Додајте уље, млеко и ванилин шећер, па добро измешајте. Просејте брашно са прашком за пециво и полако га додајте у смесу, мешајући док не добијете хомогену масу.
Излијте смесу у подмазан и брашном посут плех. Пеците бисквит у претходно загрејаној рерни око 20-25 минута, или док чачкалица извучена из средине не изађе чиста. Оставите бисквит да се потпуно охлади, па га пресеците на два једнака дела.
Умутите маскарпоне сир са шећером у праху и екстрактом ваниле док не постане глатко. У посебној посуди, умутите слатку павлаку док не постане чврста, па је лагано умешајте у маскарпоне смесу. У посуди помешајте охлађену црну кафу са ликером, ако га користите.
Сваки слој бисквита лагано натопите овом смешом користећи четкицу или кашику.
На први слој бисквита равномерно нанесите половину креме. Поставите други слој бисквита преко креме, па га натопите кафом. Преко другог слоја бисквита нанесите преосталу крему. Умутите слатку павлаку док не постане чврста и нанесите је на врх колача. Поспите какао прахом преко шлага. Ставите торту у фрижидер на најмање 2 сата, а најбоље преко ноћи, да се добро учврсти.
Пријатно!
(Super recepti/Žena)

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте
ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.
30. 09. 2025. у 20:58

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

ОГЛАСИЛА СЕ БИЉА НАКОН РАСТАНКА ОД АЦЕ ИЛИЋА: "Видећу како време пролази..."
ИАКО растављени, Биља и Аца имају велики разлог за славље.
01. 10. 2025. у 12:20
Коментари (0)