ГУЛАШ СА ПРИЛОГОМ НАШИХ БАКА: Како направити савршене таране - лако и једноставно (ФОТО)
ОВО ЈЕЛО се може скувати са јунетином или прасетином, срнетином или зечетином, али је неупоредиво укуснија када се једе са тараном

Фото: А. М.
Гулаш је старо јело чија попуалрност никада неће избледети. Може да се прави од готово сваке врсте меса. Поред свежег меса, веома је важан и прилог са којим се служи.
Неке домаћице уз гулаш служе пире од кромпира, а неке куван кромпир. Друге скувају широку тестенину попут тортелина. Треће спремају домаће кнедле. Предлажемо да уз гулаш направите тарану према старом рецепту.
Рецепт за гулаш:
Рецепт је за две особе, уколико кувате за четворо дуплирајте састојке.
Гулаш - састојци:
* 1 свињски филе
* 2 црна лука
* 2 ловорова листа
* 1 шаргарепа
* 1 чен белог лука
* 1 децилитар црног вина
* 1 кашикица алеве
* со, бибер, зачини
Гулаш - припрема:
Црни лук се очисти и исецка, а шаргарепа се очисти и наренда. Црни лук, шаргарепа и ситно исецкан чен белог лука се посоле и побибере, па издинстају.

Фото: А. М.
Свињски филе се очисти од жилица и исече на коцке, па убаци у издинстан црни лук. Када месо побели додају се суви зачини према жељи и укусу. Додаје се кашикица алеве паприке, два ловорова листа и чаша црног вина.
Када се месо издинста и гулаш је готов, у шољицу се кашикица измеша кашикица брашна са мало млека. Овим ће се гулаш згуснути, а може да се дода и кашикица кечапа. Нека се крчка још пет минута и гулаш је готов.
Тарана
Ова тестенина се прави изузетно једноставно, а може да се једе уз различите прилоге, па и једноставан сос од парадајза.
Тарана - састојци:
* 1 јаје по особи
* 100 грама брашна по особи
* треница
Тарана - припрема:
Умеси се чврсто тесто од јајета и брашна. На радну површину се поспе брашно, узме јака треница и на најшире рупице се тре тесто. Будите пажљиви уколико треница није довољно оштра.

Фото: А. М.
Тарана се скува тек када је гулаш готов. Кува се брзо, па када се тарана појави на површини извади се једна и проба.
У тањир се прво сипа тарана, а одозго гулаш. Уз тарану се не једе кромпир, нити је потребан хлеб.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА БРЗИ РУЧАК: Егзотична салата са пасуљем, пилетином и наранџом
02. 02. 2023. у 13:33 >> 14:41

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну
31. 01. 2023. у 10:37

ХЛАДНА БАКЛАВА СА ПИСТАЋИМА: Хрскав слаткиш са преливом од чоколаде (ВИДЕО)
30. 01. 2023. у 20:53

ЦЕО ШИД ТУГУЈЕ ЗА ЛЕПОМ МИЛАНОМ: Девојка (26) трагично преминула, данима се опраштају од ње на друштвеним мрежама
ДЕВОЈКА Милана Мишић (26) из Шида трагично је преминула 15. јула, а на вечни починак испраћена је два дана касније у пратњи неутешне породице, пријатеља, рођака и многобројних суграђани који се данима од ње опраштају на друштвеним мрежама.
27. 07. 2025. у 08:48

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво
НИВО Јадранског мора ће, према пројекцијама, до краја века порасти 35 центиметара (цм), што ће угрозити обалска подручја, посебно подручје Аде Бојане и делове Бококоторског залива, наводи се у прошлогодишњем Нацрту Националног плана Црне Горе за прилагођавање на климатске промене.
25. 07. 2025. у 08:55
Коментари (0)