ЧУВЕНИ КУВАР ОТКРИО РЕЦЕПТ ЗА ПРАВИ ГУЛАШ: Због једног састојка месо буде мекано као душа, а сафт преукусан
Научите како се прави најукуснији гулаш и који састојак га чини тако савршеним. Постоје разни рецепти за гулаш, који важи за једно од компликованијих јела. Међутим, уз одређене кулинарске трикове, овај посао ће захтевати минимум труда, а осим тога, укус ће бити невероватан. Тајну најукуснијег гулаша отктива кувар Ивица Штрумл. Одабир меса је најбитнији део посла. "Узмите јунећи врат. Плећка је добра алтернатива. Месо од бута биће влакнасто и неће бити тако мекано. Код динстања лука битно је осетити тренутак када додајемо месо. Луку је потребна густина, слаткоћа и укус који нема ноту "куваног лука". Тако да не сме бити ни превише смеђе боје јер се неће разградити ни пресветле јер неће бити укусан. Нађите средину, нешто као за рижото. Месо сецкајте на веће коцке, може и 5 цм. То није јело за изложбу, а тако ће бити сочније“, открива кувар Ивица Штрумл и додаје: "Не одстрањујте лој с меса већ само опне и тетиве. Лој ће се истопити и дати додатни ‘шмек’ јелу. Не штедите вино, нити на квалитету одабраног вина. Најбоље вино је црвено и то оно које волите да пијете уз гулаш.
- 1 дцл уља од сунцокрета или свињска маст у подједнакој количини
- 1 кг меса од јунећег врата, веће коцке
- 0,5 кг црвеног лука
- 0,04 кг белог лука
- 0,005 кг кима или пола кашичице кумина
- 4 ловоровог листа
- 1 мала везица першуновог листа
- тестенина
Припрема:
У посуди дебљег дна, најбоље широј, угрејте масноћу да почне да се дими, али не дозволите да настави да се дими. Убаците насецкано месо и на јакој ватри попржите па извадите. На преосталој масноћи додајте ситно насецкан лук.
"Лук никада немојте миксати, рендати, блендати или било слично како бисте привидно олакшали себи. Такав лук има грозан укус у јелима", саветовао је шеф кухиње Штрумл те наставио:
"Лук уз повремено мешање пржите до златне боје. Али немојте дозволити да добије смеђу боју. Вратите месо, те мешајући динстајте да испари течност. На тај начин сте месо дехидрирали. Подлијте вином, те кувајте док потпуно не испари. Укус ће остати. Сада сте месо други пут дехидрирали. Додајте 2/3 сецканог белог лука и најфиније нарендано коренасто поврће, 3 ловора, млевене паприке, со и бибер. Поврће ће пустити течност па још једном пустите да испари. То је трећа дехидрација. Да је сва течност испарила знаћете по звуку пржења", открио је.
(Информер)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
РОЛАТ ОД ТИКВИЦА: Никад их више нећете јести на другачији начин - прелепо јело
12. 08. 2023. у 19:00
ВОДЕНИЧАРСКА КУКУРУЗНА ПОГАЧА: Слојеви од меког златног теста, а између пуна сира
14. 08. 2023. у 13:14
УКРАЈИНА У РАТ ПОСЛАЛА РОБОТЕ БЕЗ ИЈЕДНОГ ЧОВЕКА: Битка добила неочекивани исход (ВИДЕО)
БРИГАДА Украјинске националне гарде известила је о успешном нападу у коме су учествовали само роботи - од копнених робота наоружаних митраљезима до летелица борбених дронова. Ови роботи су напали руске положаје у Харковској области, на северу Украјине, и - победили.
27. 12. 2024. у 09:04
ДРАМА У КОМШИЛУКУ: Откривена непозната летелица, становници упозорени да потраже склоништа
РУМУНСКИ радарски системи открили су синоћ мали летећи објекат, за који се сумња да је дрон, који је ушао у национални ваздушни простор до шест километара у југоисточном округу Тулчеа, саопштило је министарство одбране Румуније.
27. 12. 2024. у 09:23
ЛУКАС ЖЕСТОКО О СЕВЕРИНИ ПОСЛЕ ИЗЈАВЕ О ЈАСЕНОВЦУ: "Она је будала, прича бљувотине о Србији, а син јој Србин"
У НОВОМ издању емисије "Четири и по жене", код водитељки Зине Ал Саттаф, Катарине Одаловић, Јадранке Јевтић и Маје Мојсовски Рашевић, гост је био певач Аца Лукас.
27. 12. 2024. у 09:30
Коментари (2)