САВРШЕН ОБРОК ЗА ЛЕТО: Печени патлиџан са парадајзом, пилетином и сиром

15. 08. 2023. у 23:30

МОЖДА нисте љубитељ плавог парадајза, али у овој сочној летњој комбинацији нећете моћи да му одолите.

САВРШЕН ОБРОК ЗА ЛЕТО: Печени патлиџан са парадајзом, пилетином и сиром

Foto: Jutjub/Printskrin/ Ricette di Casa Mia

Састојци

  • 1 ком (400 г) патлиџана
  • мало соли
  • мало маслиновог уља
  • 100 г качкаваља

Надев од парадајза:

  • 1 ком (150-200 г) свежег парадајза
  • 1 кашика соса од сецканог парадајза (готов производ)
  • 1 прстохват соли
  • 2 чена белог лука
  • мало бибера млевеног
  • 2 листа свежег босиљка (може и сувог)
  • мало маслиновог уља

Надев од пилећег белог меса и патлиџана:

  • 150 г пилећег белог меса
  • 1-2 шните патлиџана
  • 1 кашичица песто соса
  • мало маслиновог уља

Припрема:

Патлиџан опрати преполовити те изједначити половине тако да се одреже шнита или 2 да би се добиле 2 исте половине које ће те користити за надев од пилетине.

Свакој половини косо засећи унутрашњицу на коцке посолити и попрскати са маломаслиновим уљем.

Ставити пећи у загрејану рерну на 200 степени и пећи 30 минута. Док се патлиџан пече припремити надев од парадајза и надев од пилетине и патлиџана.
Свежи парадајз ставити у посуду и прелити са врелом водом те пустити да у тој води одстоји 5-10 минута.

Парадајз ољуштити и исећи на ситне коцкице. Бели лук ситно исецкати. Листове свежег босиљка исецкати на резанчиће. На маслиновом уљу пропржити бели лук. Када замиришите додати исецкани свежи парадајз, 1 кашику соса од сецканог парадајза, прстохват соли, мало бибера и босиљак и кратко пропржити док сок испари.

Пилеће бело месо исећи на ситне коцкице и нагло пропржити на маслиновом уљу.
Шните патлиџана ољуштити и исећи на ситне коцкице, мало посолити те пропржити на мало маслиновог уља.
Пропржен патлиџан додати пропрженој пилетини, додати кашичицу песта и промешати. Након протока од 30 минута посуду са печеним патлиџаном извадити из рерне (рерну не искључивати).
Кашиком притискати коцкице патлиџана да се добије удубљење.
Сваку половину премазати са надевом од парадајза, па ставити надев од пилетине и патлиџана и на крају посути са ренданим качкаваљем. Вратити у рерну да се запече око 15 минута.

(Рецепти.цом)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу

УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"

РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.

29. 10. 2025. у 17:43

САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији

САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.

29. 10. 2025. у 16:17

Коментари (0)

АМЕРИ У ШОКУ: Не могу да верују да Никола Јокић ово ради