Доносимо вам рецепт за стару херцеговачку цицвару, којој нико не може да одоли. Цицвара је старо, традиционално јело које се некада свако јутро спремало. Била је незаобилазни дио српске, црногорске, крајишке и источнохерцеговачке кухиње. Спрема се од жутог или белог кукурузног брашна са додатком кајмака или сира, у зависности од тога у ком се крају спрема специјалитет.
Чувена руска салата, популарно јело на трпезама нарочито сада током празничних дана, може бити прави изазов када је у питању складиштење. Да бисте уживали у њеном укусу, а притом и сачували је у сигурним условима, важно је придржавати се неколико правила.
Sitnica
18.08.2023. 13:38
Цицвара је укусна и јака, и није се ни спремала ни јела сваки дан, него у посебним приликама, као част.