ТЕСТЕНИНА СА ГРАШКОМ: Лаган и брз ручак - одлична идеја за свако доба године
РЕЦЕПАТА за једноставан ручак који се може на брзину припремити никад није доста. Зато ево још једнога!

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/Joe Duff - The Diet Chef
Састојци:
● 300 грама грашка, свежег или смрзнутог
● 3 кашике маслаца
● 1 чен белог лука
● мало пармезана
Припрема:
У велики лонац ставите воду, посолите је и пустите да прокува.
Истовремено у тигањ ставите грашак и додајте воде тек да прекрије поврће. Нека ври свега неколико минута. Оцедите га, али задржите воду од кувања.
Додајте тестенину у лонац кипуће воде, а док се тестенина кува на лаганој ватри растопите маслац, додајте му бели лук и лагано попржите неколико минута. Макните с ватре.
Пола куваног грашка ставите у блендер, додајте мало воде (3-4 кашике) која вам је остала од кувања грашка, додајте пропржени маслац и бели лук, а на крају и нарендани сир.
Укључите блендер и уситните грашак. Ако је потребно додајте још мало воде у којој се грашак кувао.
Посолите по жељи.
Оцедите тестенину и прелијте топлим умаком од грашка, додајте грашак који нисте уситнили у блендеру.
Након сервирања на тањире преко пасте ставите још мало наренданог сира.

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/Joe Duff - The Diet Chef
(Рецепти365.цом)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)