ПЕТ РЕЦЕПАТА КОЈИ СЕ СПРЕМАЈУ ЗА 15 МИНУТА: Ручак на столу очас посла и без претходне припреме
ШТА спремити данас за ручак? То је питање које нас често мучи.

Фото: Free Images Pixabay
Брзи рецепти су једино решење, а ми вам доносимо чак пет предлога за ручак који се спрема очас посла:

Foto: Shutterstock
Шпагете у парадајз сосу
Потребно:
Паковање тестенине по избору
главица црног лука
чен белог лука
шаргарепа,
500 мл парадајз соса
200 г печурки (или сланинице)
со, бибер, оригано
100 г качкаваља
Припрема:
На мало уља продинстајте бели и црни лук и изрендану шаргарепу. Када шаргарепа омекша а лук поприми златну нијансу додајте печурке или сланиницу. А након пар минута и парадајз сос. Пустите све да крчка око десетак минута. Додајте зачине, а затим прелијте преко тестенине коју сте за ово исто време кували на другој рингли.
Пре сервирања додајте и качкаваљ и уживајте у оброку.

Фото: Пиксабеј
Крем чорба од тиквица
Потребно:
тиквица
главица црног лука
чен белог лука
2 кромпира
мало воде
500 мл млека
со, бибер
веза свеже мирођије (може и осушена мирођија).
Припрема:
На мало уља издинстајте црни и бели лук, затим додајте ољуштену тиквицу исечену на коцке, као и кромпир. Затим сипајте мало воде (да огрезне) и пустите да се поврће скува. Затим све самељите штапним миксером па додајте млеко и пустите да чорбица проври. Када почне да ври, искључите ринглу па додајте со, бибер и свежу мирођију.
При послуживању у тањир можете да додате и једну кашику киселе павлаке.

Фото: Free Images Pixabay
Запечено поврће
Потребно:
Два парадајза
два патлиџана
две паприке
главица црног лука
2 већа кромпира
2 јајета
мало млека
кисела павлака
Припрема:
Исеците парадајз и патлиџан на колутове, паприку на кришке, а црни лук на колутове. Поређајте поврће у округлу тепсију или у ватросталну чинију и прелијте са мало уља па додајте со и бибер. Запеците у рерни 15 минута на 250 степени. За то време умутите 200 мл киселе павлаке, јаја и млеко, па ту смесу прелијте преко поврћа и запеците још мало.

Фото: Free Images Pixabay
Домаћи бућкуриш
Потребно:
500 г пилећег филеа
главица црног лука
2 чена белог лука
2 зелене паприке
2 парадајза
со, бибер
першун
Припрема:
Црни и бели лук продинстајте на уљу, затим додајте пилетину. Након десетак минута додајте на коцке исечену паприку и парадајз, као и зачине. Након 15 минута ваше јело је готово. Овај домаћи бућкуриш одлично "иде" уз интегрални хлеб.

Фото: Free Images Pixabay
Брза салата оброк
Потребно је:
Конзерва туњевине
главица црног лука
100 грама пасуља из конзерве
50 грама кукуруза шећерца
сок од лимуна
3 кисела краставца
2 ротквице
коцкице хлеба
со и бибер
Припрема:
У чинију измешајте туњевину, исецкан лук, пасуљ из конзерве као и кукуруз. Краставчиће, ротквицу и хлеб додајте, зачините па додајте и сок од једног лимуна. Све лепо измешајте и уживајте у изузетно укусном оброку.
БОНУС ВИДЕО - БАНАНА-КУГЛИЦЕ ЗА 15 МИНУТА: Рецепт за који није потребна кухиња
(Стил)

"НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ!" Орбан се хитно јавио из Копенхагена
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан навео је из Копенхагена, где учествује на самиту Европске политичке заједнице, да је ситуација озбиљна и да се на столу налазе, "отворени, ратно оријентисани предлози".
02. 10. 2025. у 08:59

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)
ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.
02. 10. 2025. у 10:47

ВЕДРАНА ОГОРЧЕНА: "Пилић је био хришћанин! Срамота за Сплит, само мртав Пилић може бити - велики Пилић"
ХРВАТСКИ тениски ас Никола Пилић преминуо је у 87. години живота у Ријеци, а сахрањен је протеклог викенда у Опатији, граду у којем је провео последње дане живота.
02. 10. 2025. у 07:20
Коментари (0)