ИДЕАЛНА ЗА БАДЊЕ ВЕЧЕ: Пастрмка из рерне, као из најбољих ресторана, тајна је у феноменалној маринади
ЗА Бадње вече трпеза треба да буде посна, па је наша препорука да направите фантастичну пастрмку из рерне. Процес није компликован, само је прелијте маринадом, а онда преко ставите кришке маргарина, па испечете.
Најбитније је да рибу прво очистите и добро оперете, као и да је осушите убрусама.
Битно је да риба буде скроз сува, јер ће се тако створити хрскава кора. Мирисна и ароматична, а сервирајте је са пребранцем и кромпир салатом.
Потребно:
* 6 пастрмки
* 350 мл белог вина
* 2 везе першуна
* сок од 1 лимуна
* кришке лимуна
* 5 ченова белог лука
* 1 кашичица босиљка
* 1 кашичица рузмарина
* 1 кашичица слатке паприке
* 6 кашика уља
* 80 г марагарина
* поврће по жељи
Припрема:
Рибу пресеците по дужини, па је очистите, оперите и добро осушите. Посолите је и побиберите, споља и изнутра. Покријте провидном фолијом, па оставите у фрижидеру неких пола сата. У вино додајте сецкани першун, млевени бели лук, лимунов сок, зачине и уље. Промешајте, па посолите и побиберите по укусу. У средину рибе сипајте мало маринаде, па је ређајте у плех који сте обложили пек-папиром. Преосталом маринадом прелијте пастрмке са обе стране. Преко ставите кришке лимуна, као и маргарин. Поређајте сецкано поврће по жељи. Пеците у загрејаној рерни на 250°C око 30-40 минута.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)