НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈЕ ЛАЗАЊЕ ОД ОСТАТАКА: Остало вам је меса од божићног ручка?

Novosti online

10. 01. 2024. у 11:00

АКО вам је остало меса од празничног ручка, предлажемо да направите лазање. Овај рецепт је једноставан и свима успева.

НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈЕ ЛАЗАЊЕ ОД ОСТАТАКА: Остало вам је меса од божићног ручка?

Фото Shutterstock

Лазање су чувени италијански специјалитет који се једе у целом свету, а већина домаћица је оригинални рецепт прилагодила свом укусу. Ово јело такође можете да спремате и у шерпи, ако вас мрзи да ређате намирнице.

Потребно:

* 300 г печурака
* 400 г остатака меса 
* 2 кашике парадајз пасте
* 50 г путера
* 50 г брашна 
* 500 мл млека 
* 300 г сира 
* коре за лазање 

Рецепт за лазање од остатака меса:

 Корак 1: 

Направите надев:

У тигању загрејте мало уља, па пропжите сецкане печурке док не омекшају. Затим додајте ситно сецкане остатке меса (можете и у блендеру да их самељете), парадајз пасту и мало воде. Промешајте и кувајте док надев не крене да кључа.


 Корак 2:  

Направите бешамел сос:

У шерпи истопите путер, па додајте брашно и пржите док не добије златну боју, уз непрестано мешање. Затим сипајте млеко и кувајте док се бешамел сос не згусне, уз непрестано мешање. На крају додајте рендани сир (150 г) и промешајте да се отопи. 

 Корак 3: 

Направите лазање:

Дно тепсије покријте бешамел сосом, па поређајте коре за лазање, а онда сипајте надев.

Тако ређајте док не утрошите све састојке (бешамел, коре надев). Последњи ред треба да буде бешамел сос, а онда поспите ренданим сиром (150 г). Пеците у загрејаној рерни на 180°C око 45 минута.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
КАКО СУ ЕКСПЛОДИРАЛИ ПЕЈЏЕРИ КОД ГОТОВО 3.000 ЉУДИ? Постоје две теорије, а једна је посебно застрашујућа

КАКО СУ ЕКСПЛОДИРАЛИ ПЕЈЏЕРИ КОД ГОТОВО 3.000 ЉУДИ? Постоје две теорије, а једна је посебно застрашујућа

ОКО 2.800 људи, међу којима и велики број припадника либанског оружаног покрета Хезболах, који подржава Иран, као и лекари, повређени су у уторак након што су им експлодирали пејџери којима су комуницирали.

17. 09. 2024. у 21:06

ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ МОСКВЕ БАЈДЕНУ, ШОЛЦУ И МАКРОНУ: Моћније оружје од вашег је спремно

ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ МОСКВЕ БАЈДЕНУ, ШОЛЦУ И МАКРОНУ: Моћније оружје од вашег је спремно

ПРЕДСЕДНИК САД Џозеф Бајден, немачки канцелар Олаф Шолц и председник Француске Емануел Макрон могу испровоцирати сукоб који може довести до неповратних последица, рекао је данас председник Думе Русије Вјачеслав Володин на пленарној седници.

17. 09. 2024. у 17:35

Коментари (0)

НЕ ЖЕЛИ ДА БУДЕ КАО ЂОКОВИЋ, ВЕЋ... Нова тениска нада има јасну визију