ПУТЕРАСТИ, А ХРСКАВИХ ИВИЦА: Пржени шампињони са луком
ПРЖЕНИ шампињони са црвеним и белим луком су ароматични и путерасти кад их загризете.
Лук, путер, мајчина душица, све се то сједињује у јединствени укус ових шампињона, које можете да једете уз брускете или по жељи.
Потребно:
* 4 кашике путера
* 1 кашика маслиновог уља
* 1/2 црног лука, исецканог
* 500 г шампињона
* 2 супене кашике сувог белог вина
* 1 кашичица свежих листова исецкане мајчине душице
* 2 кашике сецканог свежег першуна
* 4 чена белог лука, млевеног
* Со и бибер по укусу
Рецепт за пржене шампињоне с луком:
Корак 1:
Издинстајте црвени лук и шампињоне:
Прженешампињоне с луком почните да правите тако што ћете да загрејте путер и уље у великом тигању на средње јакој ватри. Динстајте црни лук док не омекша (око 3 минута). Додајте шампињоне и динстајте око 4-5 минута док не постану златни и хрскави по ивицама.
Корак 2:
Додајте вино и бели лук:
Сипајте вино и пржите 2 минута, док не испари. Додајте мајчину душицу, 1 кашику першуна и бели лук. Пржите још 30 секунди, док не замирише. Зачините обилно сољу и бибером (по вашем укусу). Поспите преосталим першуном и послужите топло. Уживајте у прженим шампињонима са луком!
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДИГНУТИ НАТО АВИОНИ ПОСЛЕ НАПАДА НА УКРАЈИНУ: Хитно се огласио Зеленски, имао поруку за Путина (ФОТО/ВИДЕО)
РУСИЈА је покренула масовни ваздушни напад на Украјину на божићно јутро по грегоријанском календару.
25. 12. 2024. у 11:16
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)
ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.
20. 12. 2024. у 17:07
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ 1815. После догађаја на планини која је променила свет уследиле трагедије: "Питање није да ли ће, него КАДА!"
„ЕФЕКТИ би могли бити још гори него што смо видели 1815."
25. 12. 2024. у 15:54
Коментари (0)