ПРАВО ОСВЕЖЕЊЕ НА СВАКОМ СТОЛУ: Мусака са киселим купусом
ОД свега се може направити мусака, а ова је савршена јер се између два слоја кромпира ставља купус и још неки мирисни састојци.

Foto: Printskrin Youtube/Бебина кухиња
Састојци:
* кромпир, већи, 4 комада
* сува сланина, 200 г
* кисели купус, 1 главица
* црни лук, 2 главице
* пиринач, 80 г
* уље, 100 мл
* ловор, 3 листа
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* зачинска паприка, 1 кашичица
Припрема:
Ставите кромпир да се кува у љусци. На загрејаном уљу пропржите исецкан црни лук, листове ловора и ситно насецкану сланину. Пржите док све не порумени, па посолите, поспите сувим биљним зачином, бибером и зачинском паприком. Кисели купус исеците на танке резанце, па додајте у испржену смесу и убаците пиринач. Напола скуван кромпир ољуштите, исеците га на колутове, па на дно плеха поређајте половину колутова кромпира. Преко ставите кисели купус који сте добро промешали и извадили ловор, поспите зачинском паприком и пеците у рерни на средњој температури док купус не омекша.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАРОЧИТО ЈЕ ПОГОДНО ЗА ВЕГЕТАРИЈАНЦЕ: Одресци карфиола са путером од капара и презлом
06. 02. 2024. у 09:00

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу
ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.
09. 04. 2025. у 20:44

ПРОГЛАШЕНО ВАНРЕДНО СТАЊЕ У СЛОВАЧКОЈ: Дато упутство и за Србију,Аустрија ЗАТВОРИЛА 20-ак граничних прелаза да спречи ширење слинавке и шапа
МИНИСТАРСТВО пољопривреде Србије апеловало је недавно на све сточаре, ветеринаре и друге актере у сектору сточарства да предузму све неопходне мере како би спречили потенцијални унос болести слинавке и шапа у Србију и буду максимално одговорни.
08. 04. 2025. у 14:48 >> 18:42

Како се рачунају године паса - не множи се са седам!
ОВО је најновији калкулатор за рачунање старости вашег пса "у људским годинама".
09. 04. 2025. у 14:33
Коментари (0)