ТОПЛО ЈЕЛО ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Најбољи говеђи паприкаш са пецивом

Novosti online

15. 02. 2024. у 11:06

НАЈБОЉИ говеђи паприкаш са пецивом се једноставно прави, од готовог говеђег печења, уз додатак печеног лиснатог теста и мешавину поврћа.

ТОПЛО ЈЕЛО ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Најбољи говеђи паприкаш са пецивом

Фото Shutterstock

Састојци:

* 1 лист замрзнутог лиснатог теста, одмрзнут
* 430 г говеђег печења
* 400 г парадајза исеченог на коцкице, неоцеђеног
* 450 г смрзнутог поврц́а
* 3/4 кашичице бибера
* 2 кашике кукурузног скроба
* 150 мл воде

Рецепт за најбољи говеђи паприкаш са пецивом:

 Корак 1: 

Загрејте рерну

За најбољи говеђи паприкаш са пецивом, загрејте рерну на 200°. Раздвојите лиснато тесто и исеците 4 круга. Ставите на подмазан плех. Пеците до златно смеђе боје, 14-16 минута.

 Корак 2: 

Прокувајте говедину

У међувремену, исецкајте говедину; пребаците у велики лонац. Додајте парадајз, поврће и бибер; доведите до кључања. У малој посуди помешајте кукурузни скроб и воду док смеса не постане глатка. Убаците у мешавину говедине. Вратите да проври уз стално мешање. Кувајте и мешајте док се не згусне, 1-2 минута.


 Корак 3: 

Сервирајте са пецивом

Сервирајте говеђи паприкаш и преко сваке порције ставите печено лиснато тесто. Уживајте у најбољем говеђем паприкашу са пецивом.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

МИЛИЦА О ВЕЗИ СА СТРУГАРОМ: Водили смо љубав пет-шест пута за 24 сата

МИЛИЦА О ВЕЗИ СА СТРУГАРОМ: "Водили смо љубав пет-шест пута за 24 сата"

ПЕВАЧИЦА Милица Тодоровић ужива у новој љубави. Како преносе домаћи медији, већ неколико месеци је у вези с бизнисменом Мариом, познатим у градским круговима, који избегава јавно експонирање.

11. 01. 2025. у 15:28

Коментари (0)

НИЈЕ ЗА СТАРО ГВОЖЂЕ: Монфилс освојио турнир у Окланду и постао најстарији шампион АТП тура (ФОТО)