КАО СТВОРЕНЕ ЗА НЕДЕЉНИ РУЧАК: Ћуфте на италијански начин

Novosti online

10. 03. 2024. у 10:00

ДАНАС су ћуфте уобичајено јело које се воли широм света.

КАО СТВОРЕНЕ ЗА НЕДЕЉНИ РУЧАК: Ћуфте на италијански начин

Фото Shutterstock

Састојци:

* шпагете, 1 паковање

ЗА ЋУФТЕ: 

* јунеће млевено месо, 500 гр
* крупније презле, 1 шоља
* црни лук, 1 главица
* бели лук, 3 чена
* јаја, 1 ком
* рендани пармезан, 2 кашике
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* маслиново уље, по потреби
* першун, по укусу
* босиљак, по укусу

 ЗА СОС: 

* густи парадајз, 500 мл
* црни лук, 1 већа главица
* бели лук, 2 чена
* маслиново уље по потреби
* италијанска мешавина зачина (босиљак, мајчина душица и оригано), по жељи
* чили, по жељи

Припрема:

У чинији сједините презле, нарендан црни лук и пропасиран бели лук. Додајте месо, пармезан и све остале састојке осим уља, па све добро измесите рукама.

Од смесе обликујте округле ћуфтице уједначене величине и пржите их на загрејаном маслиновом уљу. Док се ћуфтице прже, повремено протресите тигањ да се са свих страна лепо запеку, али не сасвим. Пребаците их у тањир, па у исти тигањ додајте још мало маслиновог уља и пропржите црни и бели лук. Додајте остале састојке и крчкајте на умереној температури. Кад се сос лепо згусне, убаците ћуфте и кувајте око 10 минута.

Зачините по укусу. Сервирајте са скуваним шпагетама.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ! Коњевић доживео инцидент на ромском весељу

"ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ!" Коњевић доживео инцидент на ромском весељу

ПЕВАЧ Шериф Коњевић имао је инцидент о којем се нашироко писало, када је на једној ромској свадби наводно дошло до непријатне ситуације у којој су он и његова колегиница Надица Адемов нападнути.

12. 01. 2025. у 10:49

Коментари (0)

БАЈА МАЛИ КНИНЏА НАПРАВИО СПЕКТАКЛ У АРЕНИ: Чак 20.000 Делија певало углас чувену песму (ВИДЕО)