"ПУЊЕНИ ОПАНЦИ": Специјалитет од паприка за незабораван и лаган ручак

Новости онлине

07. 03. 2024. у 10:00

Ово је још један одличан начин за припрему паприка који ћете сигурно понављати.

ПУЊЕНИ ОПАНЦИ: Специјалитет од паприка за незабораван и лаган ручак

Фото Shutterstock

Изгледом подсећају на старинску српску обућу по којој је ово јело и добило име.

Састојци:

  • 6 црвених паприка,
  • мало уља за мазање,
  • со,
  • 2 јајета,
  • 100 г млевеног меса,
  • 100 г сира,
  • 50 г качкаваља,
  • прстохват соли,
  • бибера и першуна,
  • 6 кришки парадајза

Припрема:

Опрати паприке, очистити их од семенки и пресећи на пола по дужини. У посудици помешати мало уља и соли и помоћу четкице намазати спољашњу страна паприке. Поређати у суву посуду за печење.

За надев жицом умутити јаја, додати зачине и промешати. Додати и кратко пропржено млевено месо, качкаваљ исечен на комадиће и измрвљен сир. Додају се у умућена јаја.

Добро измешати надев и пажљиво пунити опанке. Пећи у претходно загрејаној рерни на 180 степени 20 минута, па повећати температуру на 220 степени, искључити доњи грејач и пећи још десетак минута. Неколико минута пре завршетка печења, убацити по кришку парадајза на сваку паприку.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу

ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.

09. 04. 2025. у 20:44

ДРАМА НА ГРАДИЛИШТУ! ЈЕДНА ОСОБА ЗАРОБЉЕНА, ТРОЈЕ ПРЕЖИВЕЛО: Грађани позвани да се евакуишу због додатног урушњавања (ФОТО/ВИДЕО)

ДРАМА НА ГРАДИЛИШТУ! ЈЕДНА ОСОБА ЗАРОБЉЕНА, ТРОЈЕ ПРЕЖИВЕЛО: Грађани позвани да се евакуишу због додатног урушњавања (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО преносе локални медији, претпоставља се да су две особе заробљене након што се срушило градилиште Шин Ансан, у Иљик-донгу, Гванмјон-си, близу јужнокорејске престонице.

11. 04. 2025. у 10:00 >> 10:12

Коментари (0)

АКО ВАМ СМЕТА, ИГРАЈТЕ ШАХ: Александар Зверев оштро критикован од стране селектора Аргентине